Την ολοκλήρωση του νέου περιφερειακού της Αλεξανδρούπολης μέσα στο 2025, ανακοίνωσε ο Χρήστος Σταϊκούρας

Αυτό είναι το μεγάλο έργο στον Έβρο -Ο νέος δρόμος που αλλάζει τη μεγαλύτερη πόλη του νομού

Η Αλεξανδρούπολη είναι πλέον πόλη, επενδύσεων τόσο σε ενεργειακό, όσο και στο τομέα των μεταφορών. Στα πλαίσια, της αναβάθμισης της στρατηγικής θέσης στην περιοχή, έχει σχεδιαστεί και έχουν ξεκινήσει οι εργασίες . ενός έργου που θα βοηθήσει την ασφαλή και γρήγορή, μετακίνηση ανθρώπων και υλικών από και προς το λιμάνι της πόλης.

Η Ανατολική Περιφερειακή Οδός με μήκος 3,6 χλμ. θα συνδέει το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης με την Εγνατία Οδό και τον κάθετο άξονα Αλεξανδρούπολη-Ορμένιο καθιστώντας γρηγορότερη τη διακίνηση εμπορευμάτων, ενώ παράλληλα θα ανακουφίζει την επιβαρυμένη λόγω του λιμανιού κυκλοφορία στο κέντρο της πόλης.

Έχει σχεδιαστεί ώστε να λειτουργεί ως κλειστή οδός με παράπλευρο δίκτυο, με μήκος 3 χλμ. συν 0,6 χλμ. ο συνδετήριος κλάδος με την οδό προς το λιμάνι, 3 ισόπεδους κόμβους και τέσσερις 4 γέφυρες. Θα έχει δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση και κεντρική νησίδα πλάτους 4 μέτρων.

Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα το έργο θα ολοκληρωθεί εντός του 2025, αλλά ο ακριβής χρόνος θα εξαρτηθεί από τη διευθέτηση του θέματος που αφορά στην ολοκλήρωση των διαδικασιών απαλλοτριώσεων και στην απόδοση των χώρων για την εκτέλεση εργασιών του έργου.

Ειδικότερα, έχει προκύψει αδυναμία, έως και σήμερα, απόδοσης συγκεκριμένων απαλλοτριωμένων ακινήτων σε συγκεκριμένη περιοχή, διότι στα τμήματα αυτά υπάρχουν ιδιοκτήτες οι οποίοι αρνούνται να απομακρυνθούν.

«Το Υπουργείο καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ομαλή επίλυση του θέματος, με ιδιαίτερη ευαισθησία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός, ο οποίος πρόσθεσε ότι «το μισό περίπου – χιλιομετρικά – έργο, από τη σύνδεση του κόμβου με την οδό Ηροδότου (οδός που συνδέει την Εγνατία) με τον ισόπεδο κόμβο στην περιοχή του νεκροταφείου, θα έχει περαιωθεί και θα παραδοθεί το τελευταίο τρίμηνο του 2024».

Η υπογραφή της σύμβασης πραγματοποιήθηκε στις 23 Δεκεμβρίου 2021, ενώ το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα