Φυλετικές διακρίσεις καταγγέλει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας του Νοτίου Σουδάν

«Υπήρχε ξεκάθαρη εύνοια της Σερβίας»

Μετά τον προπονητή του Νοτίου Σουδάν, Ρόγιαλ Άιβι, ήταν η σειρά του προέδρου της ομοσπονδίας, Λουόλ Ντενγκ, να εκφράσει την έντονη δυσφορία του για τη διαιτησία στο χθεσινό ματς με την Σερβία και την ήττα που στέρησε στην ομάδα του την πρόκριση στα προημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων, κάνοντας λόγο ακόμη και για φυλετικές διακρίσεις!

«Συμφωνώ με τον προπονητή μας. Πιστεύω πως υπήρχε ξεκάθαρη εύνοια της Σερβίας και εμείς δεν μπορούσαμε να είμαστε όσο επιθετικοί θέλαμε στην άμυνα. Είναι σαν οι διαιτητές να ξέρανε τους παίκτες της Σερβίας και να τους άφησαν να παίξουν με το στυλ τους. Αντίθετα, ήταν σαν να υπήρχε ένα στίγμα για τους Αφρικανούς παίκτες», τόνισε ο άλλοτε ΝΒΑερ.

«Δεν ξέρω γιατί δεν υπάρχουν Αφρικανοί διαιτητές στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Όταν εκπροσωπούμε μια ήπειρο, πρέπει να μας σέβονται απόλυτα. Αν οι διαιτητές δεν γνωρίζουν τον τρόπο που παίζουμε, τότε δεν ξέρω τι είναι το Παγκόσμιο και οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Είναι απλά ευρωπαϊκό στυλ μπάσκετ; Και εμείς δεν επιτρέπεται να είμαστε επιθετικοί; Σκέφτηκα πως δεν είναι δυνατό να εκτελούμε έξι βολές σε παιχνίδι που ήταν τόσο δυναμικό. Δεν γίνεται να παίζουν κι αυτοί τόσο δυνατά, αλλά να μπαίνουν στο μπόνους των βολών μετά από 3-4 λεπτά. Και οι Σέρβοι πίεσαν, αλλά εκείνη δεν χρεώνονταν φάουλ. Τα κριτήρια δεν ήταν ίδια. Προκαλώ όποιον θέλει να δει ξανά τον αγώνα. Έδωσαν τεχνική ποινή στον προπονητή μας ενώ ο Σέρβος έφτασε μέχρι το κέντρο και κυνηγούσε τον διαιτητή», πρόσθεσε.

«Δεν θέλω να ψάχνω δικαιολογίες. Παίξαμε δυνατά, μπορείς να πεις ότι η Σερβία είναι καλύτερη από μας, αλλά αν το παιχνίδι παιζόταν στα ίσα, θα είχαμε περισσότερες πιθανότητες νίκης. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε και σας εγγυώμαι πως θα επιστρέψουμε καλύτεροι. Είμαστε μόλις 3,5 χρόνια ομάδα, αξίζουμε να είμαστε εδώ και είμαστε καλή ομάδα. Όμως δεν πιστεύω πως αυτό που έγινε ήταν δίκαιο», κατέληξε.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα