Τώρα τους φταίει ο Σπανούλης

Sports Παρασκήνια

Οι μετά Χριστόν Προφήτες αναδεικνύονται και στο μπάσκετ. Ειδικά αυτοί που είναι ειδήμονες στην προπονητική. Μόλις γίνει η στραβή, ξέρουν τους υπεύθυνους. Τώρα η εθνική ομάδα δεν έχει σουτέρ. Και την συγκρίνουν με την Ισπανία. Έβαλαν εξαρχής ψηλά τον πήχη.

Η αλήθεια είναι ότι η μεγάλη ευκαιρία για ένα μετάλλιο χάθηκε στα προημιτελικά του Ευρωμπάσκετ στη Γερμανία, όταν η Εθνική είχε και Σλούκα και Ντόρσεϊ, αλλά στον προημιτελικό με τους οικοδεσπότες έβγαλε πρωτοφανή έλλειψη συγκέντρωσης στην άμυνα, δεχόμενη 107 πόντους. Ο Γιάννης είχε βάλει 31 πόντους στο ματς. Ο φοβερός Λαρεντζάκης 18 (1/1 δίποντο, 4/4 τρίποντα, 4/6 βολές), ο Ντόρσεϊ 13 (3/5 δίποντα, 2/7 τρίποντα), ο Σλούκας 8. Αγγίξαμε τους 100 πόντους(96), αλλά η άμυνα ήταν τραγική. Τώρα η εθνική παίζει καλή άμυνα απέναντι σε μεγαθήρια.

Και αναφερόμαστε σε Ευρωμπάσκετ, όχι σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο Βασίλης Σπανούλης οδήγησε την Εθνική στο Παρίσι, έχοντας γνώσεις και τρομερή διάθεση. Δεν έγινε ξαφνικά κακός προπονητής, ούτε μπορεί να πάρει αυτός φανέλα να… σουτάρει.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα