Χρήστου: “Μου έλειπαν δύο μετάλλια φέτος, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και στους Ολυμπιακούς Αγώνες και τα κατέκτησα και τα δύο”

"Έχω ολοκληρωθεί ως αθλητής με αυτή την επιτυχία"

Για τον θρίαμβό του στον τελικό των 200μ. ύπτιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι όπου ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου κατακτώντας το αργυρό μετάλλιο, μίλησε στον Αθήνα 9,84 και στους Απόστολο Βαξεβανέλη και Στέφανο Λεμονίδη, ο Απόστολος Χρήστου.

Όπως είπε, αν και είχε αμφιβολίες για τη συμμετοχή του στα 200μ. ύπτιο, τελικά, αποφάσισε να αγωνιστεί και δικαιώθηκε για την επιλογή του.

«Μετά τον τελικό των 100μ ύπτιο ανδρών όπου τερμάτισα τέταρτος, μίλησα με τον πατέρα μου ο οποίος μου είπε.. .”πήγαινε και πάρε το μετάλλιο στα 200μ, αφού το θέλεις τόσο πολύ”. Ήμουν σε καλή κατάσταση και σκέφτηκα ότι αξίζει μια προσπάθεια. Και όπως αποδείχτηκε, όντως άξιζε και τελικά, ανταμείφθηκα», δήλωσε.

«Για τη συνέχεια, δεν έχω θέσει κάποιον στόχο. Έχω ολοκληρωθεί ως αθλητής με αυτή την επιτυχία. Επομένως, ότι κάνω από εδώ και πέρα, θέλω να το απολαύσω, να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό και ότι είναι να έρθει, ας έρθει. Μου έλειπαν δύο μετάλλια φέτος, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και στους Ολυμπιακούς Αγώνες και τα κατέκτησα και τα δύο. Οπότε νιώθω πλήρης», πρόσθεσε.Σχολιάζοντας το γεγονός ότι το μετάλλιο που κατέκτησε είναι το πρώτο για τη χώρα μας στην κολύμβηση σε Ολυμπιακούς Αγώνες, τόνισε: «Είναι μια απίστευτη στιγμή που μου δίνει μεγάλη χαρά και εύχομαι να αποτελέσει την αρχή ώστε να έρθουν και άλλες επιτυχίες και να γίνει πιο δημοφιλής η κολύμβηση στη χώρα μας, να αποκτήσει τη δημοτικότητα που της αξίζει. Εύχομαι με τις επιτυχίες που φέρνουμε, να κάνουμε τον κόσμο να αγαπήσει το άθλημα και να μας ωθήσει να φέρουμε και άλλες».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα