Έκρηξη Πηλίδη για τους άνδρες πυγμάχους που παίζουν σαν γυναίκες

Sports Παρασκήνια

Η  μεγάλη συζήτηση που άνοιξε  γύρω από την απόφαση της ΔΟΕ να επιτρέψει στις δύο αθλήτριες του μποξ να συμμετέχουν στο αγώνισμα, με αφορμή και την ήττα της  Ιταλίδας Άντζελα Καρίνι που άντεξε μόλις 46΄ στο ρινγκ απέναντι στην Αλγερινή Ιμάν Κελίφ, καθώς η μπουνιά που δέχθηκε στη μύτη ήταν πολύ δυνατή.

 

Ανάμεσα σε αυτούς που άσκησαν έντονη κριτική είναι και ο πρωταθλητής στην πάλη Γιώργος Πιλίδης ο οποίος με μια σειρά από stories στο instagram εξέφρασε την αντίθεσή του χρησιμοποιώντας μάλιστα πολύ έντονους και μάλλον άστοχους χαρακτηρισμούς.

Πιο συγκεκριμένα ο Έλληνας αθλητής έκανε λόγο για «φυσιολογικούς» ορίζοντας ο ίδιος τι είναι φυσιολογικό και τι όχι αλλά και το πως θα μπορεί ένα άτομο να αυτοπροσδιορίζεται.

Τώρα για το αν είναι εφικτό να συμμετέχουν όλα τα άτομα σε κοινούς αγώνες είναι λογικό ότι μπορεί να υπάρχει ένας προβληματισμός ως προς τη διαφορά στη μυϊκή δύναμη.

«Πόσο πιο χαμηλά μπορεί να πέσει η ανθρωπότητα… Επειδή ένας άνδρας θέλει να αυτοπροσδιοριστεί γυναίκα, του επιτρέπουν να αγωνιστεί στην κατηγορία των γυναικών.

Για ποια ίσα δικαιώματα μάς μιλάτε εσείς εκεί στα κανάλια; Τι έχετε να πείτε γι’ αυτό;», ανέφερε  και πρόσθεσε: «Για πόσο καιρό ακόμα εμείς οι φυσιολογικοί θα καθόμαστε να ανεχόμαστε αυτή την αηδία; Όσο για το ολυμπιακό ιδεώδες;

 

Απλά δεν υπάρχει φέτος. Ένα καρναβάλι οι Ολυμπιακοί Αγώνες», συμπληρώνει ο 24χρονος αθλητής.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα