Οι πονοκέφαλοι του Μάκη με τη νέα ΚΕΔ

Πώς θ’ αντιδράσει ο Μαρινάκης αν παραμείνουν Μανούχος, Παπαδόπουλο και Διαμαντόπουλος και τι θα γίνει αν κάποιος «κρατάει» τους διαιτητές από πέρυσι και τους εκβιάζει

Με γεια η καινούργια ΚΕΔ. Με Στέφανο Λανουά από την Γαλλία, με Παύλο Βαλέρι από την Ιταλία και τον Ισπανό τον ΡομπέρτοΑλόνζοΦερνάντεζ. Σιδεροκέφαλοι. Κι όπως είπε κι ο Μάκης Γκαγκάτσης, ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Ο Ροτσέτι βρήκε τους καλύτερους και τους έστειλε στην ΕΠΟ για να σταματήσουν οι γκρίνιες.

Και την ώρα που ο Μάκης μιλούσε για προσδοκίες και άλλα τέτοια γλυκανάλατα, βγαίνει η iapopsi.grκαι λέει ότι ο Λανουά έφυγε κλοτσηδόν από την γαλλική ομοσπονδία. Χάλασε την μανέστρα του Μάκη. Πάνε οι προσδοκίες κι άρχισε το ψάξιμο για τον Φρανσουάζ τον Στεφάν. Μπας το ένα και μπας το άλλο. Μήπως, δηλαδή, ο Λανουά δεν είναι καμιά μεγάλη προσδοκία.

Διότι, μάστορα, στο έγραψα μόλις τον ανακοίνωσε ο Μάκης. Ότι τον σουτάρανε μετά από ‘ένα παιχνίδια Μονπελιέ – Λιλ. Κατά την διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου ο πρόεδρος της Λιλ του έστειλε ένα μήνυμα ότι το επόπτης τον σφάζει. Ο Λανουά απάντησε ότι συμφωνεί και στο ημίχρονο έγινε το έλα να δεις, δώσε κι εμένα μπάρμπα.

Ο πρόεδρος της Λιλ μπούκαρε στα αποδυτήρια των διαιτητών και τους έδειξε το μήνυμα. Εκεί τελείωσε ο Λανουά, που ήταν επικεφαλής της επαγγελματικής διαιτησίας. Τον σούταραν ενώ το πρωτάθλημα ήταν ακόμα και σε εξέλιξη. Διότι, σου λένε οι Γάλλοι, ο κύριος είναι δημοσιοσχεσίτης. Δεν είχε καμία δουλειά να απαντάει στα μηνύματα του κάθε προέδρου.

Ο Μάκης τι θα γίνει τώρα με τον Λανουά; Θα του δώσει κανένα κινητό που να μην το’ χει κανένας πρόεδρος; Διότι αφού το έκανε στην Γαλλία, γιατί να μην το κάνει και στην Ελλάδα, σου λέω εγώ. Όλα χύμα στο κύμα είναι στην Ελλάδα. Μια χαρά θα του κάτσει του Λανουά, να κάνει τις δημόσιες σχέσεις. Άλλωστε, εκεί το ξενοδοχειάκι στο Τατόι που γινότανε όλα τα ποδοσφαιρικάαλισβερίσια, ακόμα ανοικτό είναι. Θρακομακεδόνες, εκεί. Μέσα στο πράσινο, για να δίνει και έμπνευση.

Πάμε παρακάτω. Ο Ιταλός ο Πάολο Βαλέρι. Ωραίο επίθετο. Σαν κανένας γλύπτης από τα μυθιστορήματα του Γιάννη Μαρή. Τέτοια επίθετα χρησιμοποιούσε ο Μαρής. Βαλέρης, Καρνέζης, Άριελ κλπ. Τι μέρους του λόγου είναι ο κύριος; Τι καπνό φουμάρει; Πρόσεξε: Σ’ ένα ματς Ίντερ – Φιορεντίναδεν είχε αποβάλει τον Ντι Μάρκο, που σήκωσε στον αέρα τον Μποναβεντούρα, γράφουν οι Ιταλοί και μπήκε στο στόχαστρο. Πήγε στο VAR, είδε την φάση και την προσπέρασε. Οι Ιταλοί γράφουν ότι ήταν ανεξήγητη η απόφαση του Βαλέρι να μην σφυρίξει καν φάουλ. Αυτό το «ανεξήγητη» σκόρπισε ερωτηματικά, μάστορα.

Ύστερα, ο Βαλέρι είναι κολλητός με τον Μάσα. Τον Νταβίντε Μάσα. Ρωμαίος είναι ο Βαλέρι και πάει διακοπές, σου λένε οι Ιταλοί δημοσιογράφοι, (που δεν είναι να τους πιστεύεις και πολύ γιατί είναι γνωστοί παραμυθάδες) στο ψαροχώριΙμπέρια, στην περιοχή της Λιγουρίας. Εκεί που γεννήθηκε και μένει ο Μάσα. Τον θυμάστε τον γίγαντα από το ντέρμπι Ολυμπιακός – ΑΕΚ, που άφησε τον Σιμάνσκι νακλαδεύει τον Βαλμπουενά και τον Φορτούνη κι ο Μάσα να σφυρίζει αδιάφορα.

Για τον άλλον, τον τρίτο τη παρέας τον Ισπανό τον ΡομπέρτοΑλόνσοΦερνάντεζ, δεν υπάρχει καμία σοβαρή είδηση. Απαρατήρητος πέρασε ο κύριος. Στόμα έχει και μιλιά δεν έχει. Και κανένας δεν κατάλαβε πως και γιατί ο Ροσέτι τον επέλεξε και μας τον έστειλε στην ΕΠΟ. Ίσως κανένα ρουσφέτι. Θα δείξει.

Πάμε στα σοβαρά τώρα. Ήρθε το τρίο Μπελκάντο και κάθεται στο γραφείο. Δεν θα έχουν γραφείο μέσα στην ΕΠΟ, σου λέει, αλλά θα νοικιάσουνε άλλα γραφεία, όπως λέει ο Μάκης. Λογικό είναι αυτό. Αν έμεναν στην ΕΠΟ, κάθε φορά, δηλαδή, που ο Μάκης θα τους ήθελε να τους πει κάτι και τους καλούσε στο γραφείο του, θα γινότανε σούσουρο από τους ρουφιάνους της ΕΠΟ. Ενώ τώρα, δεν τρέχει τίποτα. Θα πάει ο Μάκης να τους βρίσκει και να μην παίρνει κανένας μυρουδιά. Και να μιλάνε, βέβαια, για θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Πώς να καλυτερέψουν τους Έλληνες διαιτητές πρωτίστως.

Διότι αυτός είναι ο πρωταρχικός στόχος του Γκαγκάτση. Να γίνουν καλύτεροι οι Έλληνες διαιτητές. Αυτός είναι ο καημός του ο μεγάλος. Θέλει να γράψει ιστορία. Γι αυτό άφησε τα χοντρά λεφτά του Ιβάν Σαββίδη στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Για την δόξα. Να μείνει το όνομά του με χρυσά γράμματα στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, όπως ακριβώς έγινε με τον πατέρα του, τον Βασίλη. Κι εκείνος παρόμοιο στόχο είχε. Πως οι Έλληνες διαιτητές να γίνουν καλύτεροι. Πάντα έλεγε ο Βασίλης, «δεν τους θέλω μέσα στα πόδια μου, ας πάνε στην ΟΔΠΕ, να μην με ζαλίζουν. Και τα δικαιοδοτικά όργανα να βγάζουν σωστές αποφάσεις. Και ο Μάκης και ο Βασίλης, νομικά σπουδάσανε. Άρα ξέρουν ποιες είναι οι σωστές αποφάσεις.

Στο προχωράω. Αύριο – μεθαύριο, πρέπει να βγούνε οι πίνακες. Αν υπάρχουν μέσαΜανούχος και σία με Διαμαντόπουλο και Γιαννάκη Παπαδόπουλο, πάει να πει ότι αυτό που θα έχουνε κάνει η αγία τριάδα του Ροτσέτι, θα είναι πίνακας ζωγραφικής κι όχι διαιτητών.  Διότι ο Μαρινάκης ζήτησε να φύγει αυτή η τριάδα. Κι εγώ, σου λέω ότι ο Μάκης δεν τους διώχνει. Τι θα γίνει; Θα πει στον Μαρινάκη ότι τους είδε ο Λανουά και του αρέσανε; Πλάκα κάνουμε τώρα; Ο Λανουά και οι άλλοι δεν ξέρουν καν αν αυτά τα επίθετα είναι διαιτητές ή τίποταάλλο.

Έμπειρος είναι ο Λανουά, πρόεδρος της επαγγελματικής διαιτησίας στην Γαλλία ήτανε. Δεν γίνεται να δει πως παίζει η τριάδα και να μην καταλάβει ότι το βαράγανε το κλαρίνο στο τσάμικο.

Και μην πει κανένας ότι οι διαιτητές είναι με λένε Ρίζο κι όπως θέλω να γυρίζω. Ότι εκεί που παίζανε ΑΕΚ την περασμένη σεζόν, τώρα θα την γυρίσουνε την πλάκα και θα παίζουνε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό. Κι αν από πέρυσι κανένας Γιαννάκης ή κάποιος άλλος Γιαννάκης τους κρατάει και τους εκβιάζει εφέτος που είναι εκτός παιχνιδιού, τι θα γίνει; Κι όχι μονό κανένας όποιος Γιαννάκης, αλλά μπορεί να είναι και πρόεδρος ΕΠΣ. Κι αυτοί στο κόλπο είναι. Όχι όλοι, βέβαια, αλλά αρκετοί. Που εγώ δεν το πιστεύω, δηλαδή, ότι πρόεδρος ΕΠΣ μπορεί να κοκορεύεται και να πουλάει μούρη ότι επειδή έχει διαιτητή από το νομό του, είναι στα χάι του και πουλάει εκδούλευση. Δεν κάνουνε τέτοια πράγματαοι βλαχοπρόεδροι. Δεν είναι ζήτουλες αναξιοπρεπείς, ρε, πλάκα κάνουμε τώρα;

 

Να στο κλείσω. Έρχεται η αγία τριάδα του Ροτσέτι και στο πρώτο ντέρμπι, Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ σου λέω εγώ, σου λέει, διαιτητής θα παίξει ο Μάσα, γιατί έτσι γουστάρουμε. Δικαίωμά τους, λέω εγώ. Και γούστο τους και καπέλο τους. Είναι υποχρεωμένοι να ξέρουνε τι έκανε ο Μάσα πρόπερσι στο Καραϊσκάκη; Δεν είναι. Τι θα γίνει τότε; Θα πάρει τηλέφωνο ο Γκαγκάτσης και θα πει να μην φέρουνε τον Μάσα γιατί τα έχει κάνει μπουρδ@λ@ πριν από δυο χρόνια; Πρώτον, αν το κάνει μια φορά, πάει να πει ότι θα το ξανακάνει. Δεύτερον, αν ο Λανουά αλλάξει τον Μάσα, πάει να πει ότι θα το ξανακάνει, αν αύριο ο Παναθηναϊκός ζητήσει να αλλάξει τον Βίντσιτς. Ναι, ρε, μιλάμε για τον διεθνή Σλοβένο σταρ, πατριώτη του προέδρου της UEFAΑλεξάντερ Τσέφεριν, που σφύριξε στο 100’ στην Τούμπα για να ισοφαρίσει ο ΠΑΟΚ με πέναλτι τον Παναθηναϊκό. Χαίρετε.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα