Οι ανησυχίες για πιθανή ύφεση στις ΗΠΑ οδηγούν σε πτώση, όλα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Σε κλοιό ισχυρών διεθνών πιέσεων βρίσκονται οι τιμές των μετοχών, με το Χρηματιστήριο Αθηνών να υποχωρεί κάτω από τα επίπεδα των 1.450 μονάδων στη συνεδρίαση της Παρασκευής 2/8.

Η υποχώρηση των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων,  συνέπεια της  χθεσινής ισχυρής πτώσης των δεικτών της Wall Sreet, καθώς επανέρχονται οι ανησυχίες για πιθανή ύφεση της οικονομίας των ΗΠΑ.

Με μεγάλες απώλειες έκλεισαν και τα ασιατικά χρηματιστήρια.

Στην εγχώρια αγορά, ο Γενικός Δείκτης Τιμών στις 15:11, διαμορφώνεται στις 1.439 μονάδες σημειώνοντας απώλειες 2,39%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 65,53 εκατ. ευρώ.

Οι ευρωπαϊκές μετοχές διεύρυναν τις απώλειες την Παρασκευή εν μέσω παγκόσμιας ύφεσης.

Ο περιφερειακός δείκτης Stoxx 600 δείκτης υποχωρούσε κατά 1,78% στις 12:20 μ.μ. ώρα Ηνωμένου Βασιλείου. Οι τεχνολογικές μετοχές σημείωσαν πτώση 4,60%, καθώς ο αμερικανικός κολοσσός Intel υποχώρησε περισσότερο από 21% στην προχρηματιστηριακή διαπραγμάτευση μετά την ανακοίνωση μεγάλης αστοχίας στα κέρδη.

Οι παγκόσμιες αγορές έχουν υποχωρήσει λόγω της καταιγιστικής δράσης των κεντρικών τραπεζών – με την Τράπεζα της Αγγλίας να μειώνει τα επιτόκια για πρώτη φορά από το 2020, την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ να διατηρεί τα επιτόκια και την Τράπεζα της Ιαπωνίας να τα αυξάνει αυτή την εβδομάδα – μαζί με επισφαλή εταιρικά κέρδη και ανακοινώσεις στοιχείων.

Οι αγορές Ασίας-Ειρηνικού κατέγραψαν απότομες απώλειες την Παρασκευή, με τους δείκτες αναφοράς της Ιαπωνίας να υποχωρούν έως και 5%.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα