Το δύσκολο καλοκαίρι του Χαρδαλιά

Επί ποδός πολέμου οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής για την πανώλη των αιγοπροβάτων

Καλοκαίρι μετ’ εμποδίων είναι αυτό που διανύουμε για τον περιφερειάρχη Αττικής, Νίκο Χαρδαλία. Ο πρώτος συναγερμός σήμανε στις πρώτες εβδομάδες του Ιουλίου με αφορμή την αποκάλυψη του κυκλώματος εκβιαστών που δρούσε στην Αττική και του οποίου μέλη ήταν εργαζόμενοι της Περιφέρειας Αττικής, του υπουργείου Πολιτισμού και του δήμου Αθηναίων.

Τότε, ο περιφερειάρχης κινήθηκε τάχιστα αποφασίζοντας αφενός την άμεση μετακίνηση 50 εργαζομένων της Γενικής Διεύθυνσης Μεταφορών (σ.σ. μεταξύ τους και οι 7 διευθυντές και 20 τμηματάρχες), αφετέρου το «τρέξιμο» της ψηφιοποίησης των… επίφοβων για λάδωμα διαδικασιών που διεκπεραιώνονται με ευθύνη της περιφέρειας, ενώ για την ίδια υπόθεση των εκβιαστών πέρασε το κατώφλι της Εισαγγελίας Αθηνών όπου κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου.

Ο δεύτερος συναγερμός για τον Νίκο Χαρδαλία σήμανε στην αρχή αυτής της εβδομάδας όταν «έσκασε» το πρώτο κρούσμα πανώλης των αιγοπροβάτων σε κτηνοτροφική μονάδα στον Ασπρόπυργο. Με το που έγινε γνωστό το περιστατικό οι αρμόδιες υπηρεσίες βρέθηκαν επί ποδός πολέμου, τα (αυστηρά) υγειονομικά πρωτόκολλα βγήκαν από τους φοριαμούς και τώρα όλοι τρέχουν ώστε σε χρόνους παράλληλους να μπορέσει και να εντοπιστεί το «κρούσμα 0» και να θανατωθούν άμεσα όσα ζώα νοσούν (σ.σ. μέχρι την 31η Ιουλίου είχαν θανατωθεί σε όλη την Ελλάδα 14.000 ζώα), αλλά και να εξασφαλιστεί ότι δεν μετακινηθούν ζώντα ζώα για αναπαραγωγή, σφαγή και προς τους θερινούς βοσκότοπους, σε όλη την Αττική διασπείροντας το πρόβλημα.

Το ‘χει φαίνεται το… ριζικό του τού Νίκου Χαρδαλιά να παίρνουν φωτιά τα μπατζάκια του κάθε καλοκαίρι από τα χρόνια που ήταν στην Πολιτική Προστασία και πάλευε με τις πραγματικές πυρκαγιές.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα