Επιτροπή Θεσμών & Διαφάνειας: Απορρίφθηκε το αίτημα των “5” για κλήση Αδειλίνη στη Βουλή

Η επιτροπή αποφάσισε ότι το σχετικό αίτημα είναι αντισυνταγματικό, καθώς δικαστικός λειτουργός μπορεί να κληθεί μόνο για θέματα λειτουργίας των Θεσμών και όχι για τον έλεγχο δικαστικών κρίσεων

Απορρίφθηκε το αίτημα της αντιπολίτευσης για κλήση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για τις υποκλοπές από την επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Η επιτροπή αποφάσισε κατά πλειοψηφία πως το σχετικό αίτημα είναι αντισυνταγματικό, καθώς δικαστικός λειτουργός μπορεί να κληθεί μόνο για θέματα λειτουργίας των Θεσμών και την ενίσχυση της διαφάνειας και όχι για τον έλεγχο δικαστικών κρίσεων.

Επίσης, η επιτροπή δεν θα ζητήσει το πόρισμα του Αρείου Πάγου, καθώς θεωρεί πως πως αντίκειται στους κανόνες του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, καθώς υφίσταται ανοιχτή ποινική δίκη.

Ενταση κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης- γνωρίζοντας ότι δεν διαθέτουν τη πλειοψηφία προκάλεσαν ένταση, κυρίως η Ζωή Κωνσταντοπούλου, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης και ορισμένες φορές πέρασαν και λογική του του κοινοβουλευτικού ακτιβισμού καταγγέλλοντας απόπειρα συγκάλυψης της υπόθεσης. Κατά την έναρξη της συνεδρίασης υπήρξε πολιτική αντιπαράθεση επί της διαδικασίας με την κ. Κωνσταντοπούλου να ζητά επαρκή χρόνο για να τοποθετηθούν τα κόμματα και τον πρόεδρο της Επιτροπής, Θανάση Μπούρα να επιχειρεί να συντονίσει τη συζήτηση.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα