Ιός Δυτικού Νείλου: Πέντε θάνατοι σε μία εβδομάδα – 17 νέα κρούσματα

Ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων έφτασε τα 33, ενώ ο συνολικός αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται είναι 8

Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι υγειονομικές αρχές αναφορικά με τον ιό του Δυτικού Νείλου, καθώς ο συνολικός αριθμός των θανάτων ανήλθε στους 6, με τους 5 μάλιστα να καταγράφονται σε μόλις μία εβδομάδα.

Ειδικότερα, ο πρώτος νεκρός γνωστοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα και αφορούσε έναν ηλικιωμένο στις Σέρρες.

Σύμφωνα με την εβδομαδιαία επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων της νόσου, τα οποία έχουν καταγραφεί εργαστηριακά, έφτασαν τα 33, ενώ ο συνολικός αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται είναι 8, με τους πέντε εξ αυτών να είναι διασωληνωμένοι σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Σήμερα, έχουν καταγραφεί συνολικά έξι θάνατοι σε ασθενείς με λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου και με εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ). Είχαν ηλικία άνω των 73 ετών (διάμεση ηλικία θανόντων= 83 έτη, εύρος 74 – 92 έτη).

Από την αρχή της περιόδου 2024, μέχρι τις 31/07/2024 το μεσημέρι, έχουν διαγνωστεί και διερευνηθεί συνολικά τριάντα τρία 33 εγχώρια κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα, εκ των οποίων τα 29 κρούσματα παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή/και οξεία χαλαρή παράλυση) και τέσσερα κρούσματα είχαν ήπιες εκδηλώσεις/ δεν είχαν εκδηλώσεις από το ΚΝΣ.

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας διαγνώσθηκαν/ δηλώθηκαν 17 νέα εγχώρια κρούσματα. Έχει καταγραφεί, επίσης, ένα εισαγόμενο κρούσμα της λοίμωξης σε ασθενή που εκτέθηκε σε άλλη χώρα του εξωτερικού.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα