Κεραμέως: Οι επικεφαλής των Δήμων θα επιλέγονται πλέον μέσω απαιτητικής διαδικασίας υπό τον ΑΣΕΠ

«Θα απαιτούνται αυστηρά κριτήρια, με συμμετοχή σε διεθνή τεστ δεξιοτήτων, θα προσμετρώνται και θα αξιολογούνται όλα τα προσόντα τους από επιτροπή»

Σε ανάρτησή της η υπουργός Εργασίας Νίκη Κεραμέως εξέφρασε την ικανοποίηση της για την εφαρμογή του νόμου για το νέο τρόπο επιλογής διοικήσεων σε φορείς του Δημοσίου.

Οπως αναφέρει η κυρία Κεραμέως «πλέον οι επικεφαλής των φορέων του Δημοσίου επιλέγονται μέσα από μία απαιτητική διαδικασία υπό το ΑΣΕΠ, με αυστηρά κριτήρια συμμετοχής (πτυχία και εργασιακή εμπειρία σε συνάφεια με την θέση), με συμμετοχή σε διεθνές τεστ δεξιοτήτων, με προσμέτρηση και αξιολόγηση όλων των προσόντων τους από επιτροπή υπό το ΑΣΕΠ».

Η ανάρτηση της Νίκης Κεραμέως

Είναι ιδιαίτερη η ικανοποίηση όταν οι νόμοι τους οποίους ετοιμάζει και εισηγείται η Κυβέρνησή μας εφαρμόζονται γρήγορα με απτά αποτελέσματα. Σήμερα ολοκληρώνεται η πρώτη εφαρμογή του νόμου που εισηγήθηκα πριν μερικούς μήνες στην Βουλή ως Υπουργός Εσωτερικών για το νέο τρόπο επιλογής διοικήσεων σε φορείς του Δημοσίου. Για δεκαετίες στη χώρα μας οι επικεφαλής όλων των φορέων του Δημοσίου επιλέγονταν από την εκάστοτε Κυβέρνηση ελεύθερα δίχως προαπαιτούμενα και κριτήρια. Με νόμο που ετοιμάσαμε με την Υφυπουργό Βιβή Χαραλαμπογιάννη και τον Γενικό Γραμματέα Δημήτρη Κιρμικίρογλου, αυτό άλλαξε.
Και πλέον οι επικεφαλής των φορέων του Δημοσίου επιλέγονται μέσα από μία απαιτητική διαδικασία υπό το ΑΣΕΠ, με αυστηρά κριτήρια συμμετοχής (πτυχία και εργασιακή εμπειρία σε συνάφεια με την θέση), με συμμετοχή σε διεθνές τεστ δεξιοτήτων, με προσμέτρηση και αξιολόγηση όλων των προσόντων τους από επιτροπή υπό το ΑΣΕΠ. Εξ ου και ο νόμος αυτός συχνά αναφέρεται ως «Το ΑΣΕΠ των ανώτερων στελεχών», καθότι το ΑΣΕΠ έως τον νόμο αυτό είχε αρμοδιότητα μόνο για προσλήψεις και κρίσεις προϊσταμένων αλλά όχι για τα ανώτερα αυτά στελέχη του Δημοσίου. Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τον αρμόδιο Υπουργό Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη για την θερμή και δημόσια στήριξη του μεγάλου αυτού εγχειρήματος που δεν θα μπορούσε να είχε γίνει πράξη δίχως την υποστήριξη των αρμόδιων Υπουργών, του ΑΣΕΠ, και βεβαίως του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της Κυβέρνησης συνολικά.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα