Ταξί: Ειδικό σήμα για πληρωμή διαδρομών με κάρτα – «Καμπάνα» 1.000 ευρώ στους παραβάτες

"Κανένας επαγγελματίας, που έχει υποχρέωση να δέχεται πληρωμές με κάρτα, δεν μπορεί να παίζει παιχνίδια με τους πολίτες!", δήλωσε ο ΥΠΟΙΚ

Την υποχρέωση των ταξί να αναρτούν ειδική σήμανση, με την οποία οι πελάτες ενημερώνονται για την υποχρέωση αποδοχής πληρωμών με κάρτα, και τη μορφή αυτής, καθορίζει απόφαση του υφ. Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Χρίστου Δήμα, κατόπιν πρότασης του Διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή.

Σύμφωνα με την απόφαση, πρόκειται για ένα ειδικό αυτοκόλλητο, το οποίο τοποθετείται στο τζάμι της πίσω δεξιάς πόρτας του οχήματος, και αναγράφει στα ελληνικά και στα αγγλικά τα εξής:

Ο οδηγός υποχρεούται:

  • Να εκδίδει απόδειξη στο τέλος της διαδρομής.
  • Να δέχεται πληρωμή με κάρτα.

Ο πελάτης ΔΕΝ υποχρεούται:

  • Να πληρώσει με μετρητά.
  • Να πληρώσει, πριν λάβει τη νόμιμη απόδειξη.

Η παραγωγή του αυτοκόλλητου γίνεται από την ΑΑΔΕ, με δαπάνες, που καλύπτονται από τον προϋπολογισμό της, και την διαθέτει στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί, ώστε αυτή να μεριμνήσει για την εφαρμογή της απόφασης.

Τα ταξί υποχρεούνται να έχουν επικολλήσει την ταμπέλα στο όχημα εντός τριών εβδομάδων από την παραλαβή τους από την Πανελλήνια Ομοσπονδία ταξί. Σε περίπτωση μη επικόλλησης της σήμανσης, προβλέπεται πρόστιμο 1.000 ευρώ.

Ανάρτηση επί του θέματος έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook και ο υπ. Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης.

Συγκεκριμένα γράφει:

”Δεν δεχόμαστε πληρωμές με κάρτα, μόνο με μετρητά”, ”δεν έχουμε POS”. Κανένας επαγγελματίας, που έχει υποχρέωση να δέχεται πληρωμές με κάρτα, δεν μπορεί να παίζει παιχνίδια με τους πολίτες! Δείτε παρακάτω το ειδικό αυτοκόλλητο που θα πρέπει να φέρουν όλα τα ταξί, από εδώ και πέρα. Και με το οποίο θα ενημερώνονται οι πολίτες, στα ελληνικά και στα αγγλικά, για τη δυνατότητα πληρωμής μέσω POS, καθώς και για την υποχρέωση έκδοσης απόδειξης. Υπογραμμίζω ότι η μη ανάρτηση της σήμανσης θα επιφέρει πρόστιμο 1.000 ευρώ. Δεν ισχυρίζομαι ότι το φαινόμενο είναι καθολικό. Ούτε αμφισβητώ ότι υπάρχουν πάρα πολλοί καλοί επαγγελματίες στον κλάδο. Ωστόσο είναι θέμα προστασίας του καταναλωτή. Θέμα ισονομίας για εκείνους από τον κλάδο που εφαρμόζουν ήδη το νόμο. Θέμα προστασίας του τουριστικού προϊόντος της χώρας. Θέμα φορολογικής δικαιοσύνης!

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα