Δολοφονία Καραϊβάζ: Αθώοι κρίθηκαν και οι δυο κατηγορούμενοι λόγω αμφιβολιών

Η εισαγγελέας είχε ζητήσει ο ένας κατηγορούμενος να κριθεί ένοχος για τη δολοφονία του δημοσιογράφου τον Απρίλιου του 2012 και ο δεύτερος για συνέργεια

Τα δύο αδέλφια που κατηγορούνταν για τη δολοφονία του αστυνομικού συντάκτη Γιώργου Καραϊβάζ, κρίθηκαν αθώα κατά πλειοψηφία σήμερα Τετάρτη (31/7) από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών.

Οι δύο κατηγορούμενοι κρίθηκαν αθώοι λόγω αμφιβολιών και παρά την περί του αντιθέτου πρόταση της εισαγγελέως της έδρας, η οποία είχε ζητήσει την ενοχή τους.

Ο 49χρονος αθωώθηκε λόγω αμφιβολιών κατά πλειοψηφία (5-2) ενώ ο 41χρονος, με μειοψηφία μιας τακτικής δικαστικής λειτουργού, κηρύχθηκε αθώος κατά πλειοψηφία (6-1).

Ο πρόεδρος και μια δικαστής μειοψήφησαν καθώς είχαν την άποψη ότι πρέπει κατ’ επιτρεπτή μεταβολή της κατηγορίας να κηρυχθεί ένοχος για άμεση συνέργεια σε ανθρωποκτονία και οπλοφορία και αθώος και οπλοχρησία.

Η πρόταση της εισαγγελέως

Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελέας είχε ζητήσει ο ένας κατηγορούμενος να κριθεί ένοχος για τη δολοφονία του δημοσιογράφου τον Απρίλιου του 2012 και ο δεύτερος για συνέργεια.

Η εισαγγελική λειτουργός είχε συνδέσει την εν ψυχρώ εκτέλεση του δημοσιογράφου με την επαγγελματική δραστηριότητά του.

Αποδεχόμενη τις αναφορές της δικογραφίας, η εισαγγελέας επεσήμανε πως η δολοφονία συνδέεται με τις αποκαλύψεις για το οργανωμένο έγκλημα που φαινόταν ότι σκόπευε να κάνει ο γνωστός δημοσιογράφος.

«Δεν είναι μια απλή ανθρωποκτονία, αλλά είναι στο πλαίσιο οργανωμένου εγκλήματος. Ο Καραϊβάζ ήταν αστυνομικός ρεπόρτερ. Από πολύ παλιά είχε πληροφορίες για το πώς λειτουργεί το οργανωμένο έγκλημα και αρκετές εγκληματικές οργανώσεις. Από τα τελευταία του άρθρα φαίνεται πως είχε σκοπό να κάνει αποκαλύψεις και ίσως εκεί βρίσκουμε το κίνητρο της δολοφονίας, γιατί δεν υπάρχει και κάτι άλλο», είχε πει η εισαγγελέας.

Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, εκείνος που έπληξε με πολλαπλές βολές τον Γιώργο Καραϊβάζ ήταν ο 41 ετών κατηγορούμενος, μικρότερος σε ηλικία, ενώ ο μεγαλύτερος κατά οκτώ χρόνια αδελφός του ήταν ο άμεσος συνεργός του.

Ο Γιώργος Καραϊβάζ δολοφονήθηκε στις 9 Απριλίου 2021 ενώ είχε κατέβει από το αυτοκίνητό του και έμπαινε στην πολυκατοικίας όπου έμενε με την οικογένειά του. Οι δράστες, που επέβαιναν σε δίκυκλο τύπου σκούτερ, σύμφωνα με μαρτυρίες τον πλησίασαν και τον «γάζωσαν». Σημειώνεται ότι ο Γιώργος Καραϊβάζ επέστρεφε εκείνη την ώρα από το κανάλι Star, όπου εργαζόταν, στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα