Καταστροφές στο γήπεδο της Μπότεφ Πλόβντιβ

Παραμονές του αγώνα με τον Παναθηναϊκό

Σοβαρές ζημιές υπέστη το γήπεδο της Μπότεφ Πλόβντιβ, λίγες μόνο μέρες πριν φιλοξενήσει τον Παναθηναϊκό στη ρεβάνς για τον 2ο προκριματικό γύρο του Europa League (1/8, 21:00).

Το βράδυ της Κυριακής (28/7) η αντίπαλος των «πράσινων» έμεινε ισόπαλη 2-2 με τη Λοκομοτίβ για το πρωτάθλημα της Βουλγαρίας, σε ένα επεισοδιακό τοπικό ντέρμπι που σημαδεύτηκε από συμπλοκές μεταξύ οπαδών πριν από την έναρξή του.

Μάλιστα, οι οπαδοί της φιλοξενούμενης ομάδας δεν έμειναν εκεί, αφού όπως γνωστοποίησε μέσω ανάρτησής της η Μπότεφ, βανδάλισαν και προκάλεσαν καταστροφές σε διάφορα μέρη του γηπέδου.

Η ανακοίνωση της Μπότεφ:

«Στις 28 Ιουλίου 2024 διεξήχθη το πρώτο τοπικό ντέρμπι στην πόλη Πλόβντιβ, στο οποίο οι επισκέπτες οπαδοί της Λοκομοτίβ είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το ανακαινισμένο στάδιο «Χρίστο Μπότεφ» για να στηρίξουν την αγαπημένη τους ομάδα. Η διοίκηση του συλλόγου μας έκανε ό,τι ήταν απαραίτητο για να προσφέρει την απαραίτητη άνεση και φιλοξενία στους επισκέπτες της, πιστεύοντας ότι η πολιτισμένη και ευγενική συμπεριφορά – που θα θέλαμε να επιβάλουμε ως κανόνα στις συναντήσεις μας με τους αθλητικούς μας αντιπάλους – θα εφαρμοζόταν.

Προς μεγάλη μας λύπη και απογοήτευση, μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής αναμέτρησης βρήκαμε ένα πραγματικό πογκρόμ στον τομέα των φιλοξενούμενων και στους παρακείμενους χώρους του. Μας ξεπερνάει το πώς είναι δυνατόν άνθρωποι που ισχυρίζονται ότι ταυτίζονται με την πόλη μας και την χιλιοετή ιστορία της να συμπεριφέρονται σαν βάρβαροι στο σπίτι των οικοδεσποτών τους.

Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι δεν έχουμε κάποιο παράπονο από τη διοίκηση, το τεχνικό επιτελείο και τους ποδοσφαιριστές της Λοκομοτίβ. Είμαστε πεπεισμένοι ότι νιώθουν και αυτοί δυσφορία και αίσθηση ντροπής για το τι συνέβη. Είναι σημαντικό να υπενθυμίσουμε σε όλους τους ποδοσφαιρόφιλους της Πλόβντιβ ότι η κατασκευή των νέων γηπέδων «Μπότεφ» και «Λοκομοτίβ» χρηματοδοτείται από κονδύλια του κρατικού προϋπολογισμού, ενώ οι αθλητικές εγκαταστάσεις ανήκουν στον Δήμο Πλόβντιβ. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτό το άσχημο περιστατικό θα είναι το τελευταίο που θα ντροπιάσει την πολιτιστική πρωτεύουσα της Βουλγαρίας, καλώντας όλους τους ενδιαφερόμενους να καταδικάσουν την απρόκλητη επιθετικότητα και καταστροφή», ανέφερε στην ανακοίνωσή της η Μπότεφ».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα