ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ: Με συναινετική και εξωστρεφή ομιλία ο Κασσελάκης προσπαθεί να αλλάξει το κλίμα

Προσπάθησε να αφήσει πίσω τις διαφορές που χωρίζουν την Κ.Ο. αναφερόμενος στα "αξιακά στοιχεία" που όπως είπε χαρακτηρίζουν το ΣΥΡΙΖΑ και ασκώντας σφοδρή επίθεση σε Μητοστάκη.

Πέρασε μία εβδομάδα κατά την οποία στον ΣΥΡΙΖΑ διαδραματίστηκαν έντονα γεγονότα με διαφωνίες και αντεγκλήσεις. Νέες  αποχωρήσεις και φαινόμενα διχασμού έκαναν πάλι την εμφάνισή τους.

 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θέλησε, και με τη σύμφωνη γνώμη στενών συνεργατών του, ξεκίνησε προσπάθεια ξεπεράσματος των εντάσεων. Αυτό το επιδίωξε τόσο με την προσέγγιση στελεχών και βουλευτών του κόμματος, με τους οποίους είχε διαφωνήσει και συγκρουστεί, με κατ’ ιδίαν συνομιλίες, όσο και με συζητήσεις που ευνόησε ή προώθησε σε ομάδες εργασίας.

Ο δημόσιος λόγος του, επίσης, προσπάθησε να είναι καθαρά πολιτικός και να αναδεικνύει τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και την αντίθεσή του με την κυβερνητική πολιτική, αλλά και να τραβά διαχωριστικές γραμμές από τη λοιπή αντιπολίτευση.

΄Ετσι, κατά την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομαδα, τόνισε τα στοιχεία της πολιτικής και του προγράμματος, που βοηθούν την ατμόσφαιρα συναίνεσης και τη συλλογικότητα.

Στην ομιλία του δεν αναφέρθηκε στον Παύλο Πολάκη αλλά προσπαθώντας να το παρακάμψει, εστίασε στην επίθεσή του κατά του Κ. Μητσοτάκη και στα αξιακά προτάγματα του ΣΥΡΙΖΑ. Μίλησε για  τα κρίσιμα επίδικα του ΣΥΡΙΖΑ με πέντε βασικά προτάγματα, τα οποία συμπυκνώνονται στα εξής: Αξιοπρέπεια, σεβασμός, δικαιοσύνης, ευημερία, ασφάλεια.

Υπογράμμισε δε ότι «αυτά υποσχόμαστε, γι’ αυτά δεσμευόμαστε και αυτά έχουμε ορκιστεί να υπηρετούμε».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα