Ορκίστηκαν στην Κομοτηνή για την Δικαστική Αστυνομία 426 αρχιφύλακες και φρουροί

Ο Γιώργος Φλωρίδης χαρακτήρισε ως ιστορική στιγμή για τη Δικαιοσύνη τον νέο θεσμό της Δικαστικής Αστυνομίας

Ο Γιώργος Φλωρίδης δήλωσε ότι η Δικαστική Αστυνομία είναι μέρος των μεγάλων αλλαγών στη Δικαιοσύνη

Παρουσία του Υπουργού Δικαιοσύνης,Γιώργος Φλωρίδη και σύσσωμης της ηγεσίας των Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Σχολή Αστυφυλάκων Κομοτηνής η τελετή ορκωμοσίας της πρώτης σειράς του προσωπικού του αστυνομικού τομέα της Δικαστικής Αστυνομίας.

Ειδικότερα στην τελετή της αποφοίτησης των 426 νέων αρχιφυλάκων και φρουρών του Σώματος παρευρέθηκαν η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Ιωάννα Κλάπα, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Μιχάλης Πικραμένος, η Πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Σωτηρία Ντούνη και ο Γενικός Επίτροπος της Επικρατείας των Τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων, Ιωάννης Συμεωνίδης.

Κατά τον χαιρετισμό του ο Υπουργός Δικαιοσύνης χαρακτήρισε ως ιστορική στιγμή για τη Δικαιοσύνη τον νέο θεσμό της Δικαστικής Αστυνομίας, καθώς θα συμβάλλει ουσιαστικά στη βελτίωση της απονομής της.

«Αργήσαμε 188 χρόνια να συστήσουμε το Σώμα της Δικαστικής Αστυνομίας που για πρώτη φορά αποφασίστηκε το 1836 με Διάταγμα του βασιλιά Όθωνα», τόνισε ο κ. Φλωρίδης και ευχαρίστησε θερμά όλους τους εμπλεκόμενους στο Υπουργείο και την ΕΛΑΣ που συνέβαλαν ώστε να ολοκληρωθεί τάχιστα ο σχετικός διαγωνισμός.

Αναφερόμενος στην πρακτική εξάσκηση που έκαναν όλα τα στελέχη του Σώματος στις Εισαγγελίες της χώρας, μετά την τρίμηνη εκπαίδευσή τους, ο Υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε ότι απέσπασε πολύ θετικά σχόλια, γεγονός που φανερώνει την ετοιμότητα, τον επαγγελματισμό και τη συνέπεια που διακρίνει τους άνδρες και τις γυναίκες που θα υπηρετήσουν στο νέο Σώμα της Δικαστικής Αστυνομίας. Οι Δικαστικοί Αστυνομικοί θα αναλάβουν τα καθήκοντά τους την 31η Ιουλίου καλύπτοντας τις ανάγκες των κατά τόπους Πρωτοδικείων και Εισαγγελιών της χώρας.

«Οι άμεσα προϊστάμενοί σας, οι εισαγγελείς θα βρουν σε όλους εσάς πολύτιμους συνεργάτες και βοηθούς στο έργο τους», υπογράμμισε ο κ. Φλωρίδης απευθυνόμενος στα νέα στελέχη, τονίζοντας πως μέχρι το τέλος του έτους θα προχωρήσουν οι διαδικασίες για την πρόσληψη και του πολιτικού προσωπικού που θα στελεχώσει το νέο Σώμα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα