Αίτηση πτώχευσης από τη γνωστή οινοποιία«Τσάνταλης»

Τίτλοι τέλους για την γνωστή οινοποιία. Λουκέτο μετά από 134 χρόνια για την διάσημη οινοποιία που κατέρρευσε από τα χρέη.

 

Αίτηση πτώχευσης και παύση πληρωμών κατέθεσε η οινοποιία «Τσάνταλης». Η αίτηση θα συζητηθεί στο Πρωτοδικείο στις 11 Οκτωβρίου.

Τα οικονομικά προβλήματα που προϋπήρχαν για την γνωστή οινοποιία εντάθηκαν με το ξέσπασμα της πανδημίας του κορονοϊού και έκτοτε δεν κατάφερε να ορθοποδήσει και να εξυγιανθεί.

Ακόμη και προτάσεις που κατατέθηκε τους τελευταίους μήνες για διάσωση της εταιρείας δεν έγιναν αποδεκτές από τις τράπεζες και έτσι η εταιρεία οδηγήθηκε στους «τίτλους τέλους» 134 χρόνια μετά την ίδρυσή της.

Σε ό,τι αφορά στο προσωπικό της, βρίσκεται σε καθεστώς επίσχεσης εργασίας και του οφείλονται 2,699 εκατ. ευρώ.

Οι οφειλές σε προμηθευτές ήταν εδώ και καιρό επίσης μεγάλες με αποτέλεσμα να μην μπορεί να προχωρήσει εδώ και καιρό η εμφιάλωση του κρασιού και άρα η διάθεση των προϊόντων της εταιρείας στην αγορά.

Υπέρογκα είναι τα χρέη και προς τις τράπεζες. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το Euro2Day, σύμφωνα με τη βεβαίωση χρεών της Γενικής Γραμματείας Χρηματοπιστωτικού Τομέα και Διαχείρισης Ιδιωτικού χρέους, οι συνολικές οφειλές προς την Πειραιώς ξεπερνούν τα 11 εκατ. ευρώ. Στην Εθνική Τράπεζα η οφειλή υπερβαίνει τα 9,5 εκατ. ευρώ, στη Eurobank ξεπερνά τα 7,7 εκατ. ευρώ και στην Alpha Bank τα 11,6 εκατ. ευρώ.

Επίσης, η εταιρεία έχει οφειλή 1,359 εκατ. ευρώ στην QQUANT Master Serviser, 2,088 εκατ. ευρώ στη ΔΟΥ Πολυγύρου, η οποία έχει προβεί και σε αναγκαστική κατάσχεση ακινήτων της εταιρείας, 6,847 εκατ. ευρώ προς τον ΕΦΚΑ και 10,674 εκατ. ευρώ προς τους προμηθευτές της.

Συνολικά, οι μη εξυπηρετούμενες υποχρεώσεις της προς πτώχευση Τσάνταλη υπερβαίνουν τα 66,157 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα