Μουσείο Λούβρου: Το ζεύγος Μητσοτάκη ανάμεσα στους 500 καλεσμένους στο δείπνο Μακρόν

Με κάθε επισημότητα ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν με τα της συζύγου του, Μπριζίτ, υποδέχθηκε αρχηγούς κρατών και υψηλούς καλεσμένους από όλο τον κόσμο στο δείπνο που παρέθεσε το βράδυ της Πέμπτης - Ζελένσκι, Πούτιν και Τζινπίνγκ, έλαβαν πρόσκληση, όμως δεν παρευρέθησαν

Δείπνο προς τιμήν ηγετών και προσωπικοτήτων απ’ όλο τον κόσμο παρέθεσε το βράδυ της Πέμπτης ο Εμανουέλ Μακρόν στο Μουσείο του Λούβρου.

 

Στο δείπνο παρακάθησαν περίπου 500 καλεσμένοι, αρχηγοί κρατών -ανάμεσά τους ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, η σύζυγός του Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη, επικεφαλής διεθνών οργανισμών και αθλητικών φορέων.

 

 

 

Μεταξύ των παρευρισκομένων ήταν ο βασιλιάς του Βελγίου, Φίλιππος, με τη βασίλισσα Ματθίλδη, οι οποίοι έφτασαν με τα παιδιά τους, το βασιλικό ζεύγος από την Ισπανία, Φίλιππος ΣΤ’ και Λετίθια, η πριγκίπισσα Άννα, ο βασιλιάς της Δανίας Φρέντερικ και η βασίλισσα Μαίρη, καθώς και η Τζιλ Μπάιντεν, η οποία εκπροσωπεί τον Αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν.

Δείτε βίντεο από την υποδοχή των ηγετών:

 

Δείτε φωτογραφίες από το δείπνο

macron-louvre__4_

 

macron-louvre
Στιγμιότυπο από την ομιλία του Εμανουέλ Μακρόν στους προσκεκλημένους
macron-louvre__1_
Η σύζυγος του Γάλλου Προέδρου Μπριζίτ Μακρόν χαιρετά τους προσκεκλημένους στο Λούβρο
macron-louvre__3_
Εμμανουέλ Μακρόν, Τόμας Μπαχ
macron-louvre__2_
Ο Γάλλος πρόεδρος με τον πρόεδρο της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ προσέρχονται στο δείπνο, στην Πυραμίδα του Λούβρου
macron-louvre__5_
Εμμανουέλ και Μπριζίτ Μακρόν με τον Τόμας Μπαχ και τη σύζυγό του

 

Ανάμεσα στους καλεσμένος ήταν και ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Αν και η επίσημη λίστα με τους παρευρισκόμενους στην τελετή έναρξης δεν είχε δημοσιευτεί, το γαλλικό ειδησεογραφικό μέσο ανέφερε πως ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι και ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ δεν θα παραστούν, ενώ ο τελευταίος εκπροσωπήθηκε από τον αντιπρόεδρο Χαν Ζενγκ.

 

 Άλλοι Ευρωπαίοι που έδωσαν το παρών στην τελετή έναρξης είναι ο Γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σολτς, ο Ιταλός πρόεδρος Σέρτζιο Ματαρέλα και ο Φινλανδός ομόλογός του Αλεξάντερ Στουμπ. Στην τελετή λήξης θα παραστεί ο Ντάγκλας Έμχοφ, σύζυγος της Αμερικανίδας αντιπροέδρου Καμάλα Χάρις, που βρίσκεται τώρα στον αγώνα για τον Λευκό Οίκο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα