Το σκίτσο που είπε την αλήθεια για τον Μαργαρίτη…

Το "φάγωμα" του Μαργαρίτη Σχοινά και τα ονόματα που παίζουν για τη θέση του επόμενου Έλληνα επιτρόπου στην Ε.Ε.

Μια από τις τελευταίες γελοιογραφίες του γνωστού σκιτσογράφου Ανδρέα Πετρουλάκη απεικονίζει την Ούρσουλα φον ντερ Λάινεν να μιλάει στο τηλέφωνο με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και να τον ρωτάει γιατί δεν αφήνει επίτροπο τον Μαργαρίτη Σχοινά.

«Άσε, είμαι έξαλλος μαζί του! Ήταν υπέρ του γάμου ομοφύλων» απαντάει στην επικεφαλής της Κομισιόν ο Έλληνας πρωθυπουργός και πέρα από τον οξύ σαρκασμό της πένας του δημιουργού, η γελοιογραφία αναδεικνύει και μια μεγάλη αλήθεια: ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. δεν πρόκειται να δώσει εκ νέου το χρίσμα στον νυν –για λίγο ακόμη– αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής.

Επίσης αλήθεια είναι, βεβαίως, ότι ο Μαργαρίτης υπήρξε ένθερμος υποστηρικτής (όχι ότι δεν ήταν ο Κυριάκος…) της νομοθέτησης του δικαιώματος των ομόφυλων ζευγαριών στον γάμο. Μάλιστα οι έχοντες καλή μνήμη θα θυμούνται ότι παραμονές της ψήφισης του επίμαχου νόμου στο ελληνικό κοινοβούλιο ο Θεσσαλονικιός επίτροπος είχε βρεθεί στο γραφείο της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, και μαζί με τον υπουργό Επικρατείας, Άκης Σκέρτσο, την υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη, και τον επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του Κυριάκου Μητσοτάκη, Αλέξη Πατέλη, και είχε συζητήσει με μέλη οικογενειών «Ουράνιο Τόξο», υπογραμμίζοντας ότι αυτό το μοντέλο αποτελεί μια πραγματικότητα της ευρωπαϊκής κοινωνίας που «μας αντιπροσωπεύει ως Ευρώπη».

Προφανώς και δεν ισχύει ο αστεϊσμός του Πετρουλάκη ότι για αυτό τον λόγο δεν θα ξαναπροτείνει ο Μητσοτάκης τον Σχοινά για επίτροπο, αλλά όπως και να το κάνουμε εκτιμάται ότι έχει παίξει τον ρόλο του το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός, υπό το βάρος και της κακής εκλογικής επίδοσης της Ν.Δ. στις ευρωεκλογές του Ιουνίου, θέλει μια πιο δεξιόστροφη επιλογή. Εξ ου και μεταξύ των υποψηφιοτήτων για τον αντικαταστάτη του Σχοινά φημολογείται ότι τσεκάρονται από το Μαξίμου ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο πρώην υπουργός Επικρατείας Σταύρος Παπασταύρου, αλλά και η υπουργός Εργασίας Νίκη Κεραμέως, αν λόγω ποσοστώσεων υποχρεωθεί η Ελλάδα να προτείνει για νέο Επίτροπο μία γυναίκα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα