Ινστιτούτο Εργασίας ΓΣΕΕ: Περισσότερη εργασία, χαμηλότεροι μισθοί

Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του Ινστιτούτου Εργασίας (ΙΝΕ) της ΓΣΕΕ, οι Έλληνες εργαζόμενοι υστερούν σε πολλούς επιμέρους δείκτες σε σχέση με τους Ευρωπαίους - Άμεσοι στόχοι της κυβέρνησης η αύξηση των ελέγχων και η αύξηση των μισθών.

Ακόμη μια έρευνα, στην προκειμένη περίπτωση η ετήσια έκθεση του Ινστιτούτου Εργασίας (ΙΝΕ) της ΓΣΕΕ, επιβεβαιώνει την ανάγκη για λήψη άμεσων μέτρων από την πλευρά της κυβέρνησης για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας.

Μεταξύ άλλων, από την έρευνα προκύπτει ότι οι Έλληνες εργαζόμενοι εργάζονται παραπάνω σε σχέση με τους Ευρωπαίους, ενώ ταυτόχρονα λαμβάνουν χαμηλότερο εισόδημα.

Στην έρευνα σημειώνεται ότι σχεδόν ένας στους δύο εργαζόμενους στην Ελλάδα (45%) δυσκολεύεται να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του με τον δεδομένο μισθό, ενώ ο ένας στους τρεις εργάζεται πάνω από 48 ώρες την εβδομάδα.

Ταυτόχρονα, το 31,8% (ποσοστό τριπλάσιο του Μ.Ο. της Ε.Ε.) ανησυχεί μήπως χάσει τη δουλειά του το επόμενο τρίμηνο, πράγμα που αντικατοπτρίζει την αβεβαιότητα, που καλούνται να διαχειριστούν οι εργαζόμενοι.

Η κυβέρνηση έχοντας ερμηνεύσει τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών και τη δυσαρέσκεια της κοινής γνώμης για την ακρίβεια και τη δύσκολη καθημερινότητα, έχει ξεκινήσει έναν δύσκολο αγώνα δρόμου από τη μια να ελέγξει την αγορά εργασίας και από την άλλη να αυξήσει, σταδιακά, τους μισθούς ώστε να δώσει τις δικές της απαντήσεις.

Το νέο αναπτυξιακό μοντέλο που προωθεί ο υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος μακρόπρονα, η κάρτα εργασίας ή και η επιπλέον μέρα εργασίας είναι κάποια από τα μέτρα που έχουν στόχο τη βελτίωση του οικονομικού κλίματος.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα