Ραγκούσης: Επωφελής η συμφωνία Attica-Παγκρήτιας, δεν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να την καταψηφίσει

Βαδίζοντας συνηδειτά στο αντίθετο ρεύμα από αυτό του Κασσελάκη, το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε την υπόθεση χρεοκοπίας της lehman brothers. «Η γνώμη μου είναι ότι αν δεν προχωρήσει αυτή τη συμφωνία, τότε θα έχουμε δύο lehman brothers στα θεμέλια του τραπεζικού συστήματος»

Ξεκάθαρη, αλλά και ηχηρή απόσταση από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ πήρε ο Γιάννης Ραγκούσης αναφορικά με τη συγχώνευση της Attica Bank με την Παγκρήτια Τράπεζα.

Μιλώντας στο OPEN ο κ. Ραγκούσης τόνισε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πρέπει να καταψηφίσει τη συμφωνία συγχώνευσης της Τράπεζας Αττικής με την Παγκρήτια Τράπεζα αν θέλει να λέγεται κόμμα εξουσίας». Παράλληλα χαρακτήρισε «επωφελή» τη συμφωνία για τη συγχώνευση.

Ο κ. Ραγκούσης αφού αναφέρθηκε στα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ, μετά το επεισόδιο Κασσελάκη με τη «φρουρά» Τσίπρα και ενόψει της συνεδρίασης της ΚΟ του κόμματος το απόγευμα, αναφέρθηκε στη στάση του κόμματος και της ηγεσίας του στο ζήτημα του 5ου τραπεζικού πυλώνα. Είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα για την ελληνική οικονομία και τον ελληνικό λαό, στο οποίο θα πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει την συμπεριφορά ενός κόμματος δυνάμει εξουσίας» ανέφερε.

Όπως είπε, «ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν κόμμα εξουσίας, κυβέρνησε την Ελλάδα και προσδοκά ξανά να κυβερνήσει την Ελλάδα. Όταν είσαι κόμμα εξουσίας πρέπει -ειδικά σε θέματα μείζονας σημασίας-  να μην τοποθετείσαι με μια αντιπολιτευτική προδιάθεση» και έφερε ως παράδειγμα τις αμυντικές δαπάνες. Μιλώντας για τις εξελίξεις στον τραπεζικό τομέα, «το πρώτο είναι για το ότι πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό θέμα για την ελληνική κοινωνία και οικονομία» υποστήριξε ο κ. Ραγκούσης. «Θυμόμαστε την υπόθεση της χρεοκοπίας της lehman brothers το 2008. Η γνώμη μου είναι ότι η Attica και η Παγκρήτια, αν δεν προχωρήσει αυτή τη συμφωνία, τότε θα είναι δύο lehman brothers στα θεμέλια του τραπεζικού συστήματος», πρόσθεσε.

Στην κατεύθυνση αυτή, με αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον του ελληνικού λαού, των καταθετών και των εργαζόμενων, αυτή είναι μια συμφωνία ιδίως ένα κόμμα που έχει κυβερνήσει, δεν μπορεί κατά τη γνώμη μου ελαφρά την καρδία να την καταψηφίσει», σχολίασε ο Γιάννης Ραγκούσης.

Παράλληλα το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε γνωστό πως το «θέμα δεν έχει έρθει προς συζήτηση ούτε στα κομματικά όργανα, ούτε στην ΚΟ». Όταν συζητήσαμε την υπόθεση περί μαύρων ταμείων ήρθε ένα σχέδιο κειμένου στην τελευταία συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας και «εκεί είχα την ευκαιρία να εκφράσω εγώ τη διαφορετική μου γνώμη» σημείωσε ο κ. Ραγκούσης.

«Δεν βρήκα κανένα επιχείρημα ή κανένα στοιχείο που να αποδημεί την μεγάλη σημασία για τον ελληνικό λαό που έχει η συμφωνία» συνέχισε ο κ. Ραγκούσης, προσθέτοντας πως «είναι επωφελής η συμφωνία» με την μόνη επιφύλαξη ότι την εισηγείται η συγκεκριμένη κυβέρνηση, τη στιγμή που «ο κ. Καραμέρος δεν είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καταψηφίζει, είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιφυλάσσεται» παρατήρησε ο πρώην Υπουργός. «Εγώ θέλω να ελπίζω ότι αυτή η συμφωνία από ένα κόμμα εξουσίας δεν θα την καταψηφίσει», κατέληξε.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα