Μουζάλας: «Η τωρινή ηγεσία δολοφονεί πολιτικά» – «Eλλιπής και διχαστικός ο Κασσελάκης»

Μετά το μούδιασμα από την αποχώρηση Δραγασάκη και τις άστοχες απαντήσεις της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρώην υπουργός Γιάννης Μουζάλας άδειασε τον Κασσελάκη ως αμετροεπή, διχαστικό με μοναδική επιδίωξη να δημιουργήσει ένα προσωποπαγές κόμμα

Μόνο καλοκαιρινή ραστώνη δεν επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, καθώς οι εσωκομματικές διεργασίες ενόψει του Καταστατικού Συνεδρίου εξελίσσονται εν μέσω καύσωνα, αλλά και του εντεινόμενου φλερτ του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη, προς τη Χαριλάου Τρικούπη.

Παρά τους βαρείς υπαινιγμούς που έχει εξαπολύσει κατά το παρελθόν ο κ. Κασσελάκης κατά του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη, μιλώντας για «εκβιαζόμενο» Πρόεδρο, η προσφώνηση «Αγαπητέ Νίκο» στην ανάρτηση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για κοινή πρωτοβουλία για τους αγνοούμενους της κυπριακής τραγωδίας ήταν αποκαλυπτική της νέας στρατηγικής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στην κατεύθυνση αυτή, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ εκτείνει χείρα φιλίας προς τον Νίκο Ανδρουλάκη, ενώ η Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Βούλα Κεχαγιά τόνισε χθες ότι «ο Στέφανος Κασσελάκης απευθύνθηκε χθες στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη και αφού τον συνεχάρη για την εξαιρετική πρωτοβουλία του να συναντήσει στην Κύπρο την Χαρίτα Μάντολες τον κάλεσε να θέσει και ο ίδιος από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ το ζήτημα των αγνοούμενων στους ευρωσοσιαλιστές». «O πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αποκρίθηκε στην ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ» εξήγησε η κυρία Κεχαγιά, για να συμπληρώσει πως «ευτυχές το γεγονός ότι ο κ. Ανδρουλάκης αποκρίθηκε».

Το κλίμα, ωστόσο, στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ παραμένει μάλλον… δυστυχές από την αποχώρηση του Γιάννη Δραγασάκη, με την Εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος να υπεραμύνεται χθες της «αποχαιρετιστήριας» ανακοίνωσης του κόμματος, λέγοντας πως «την ιστορία του κ. Δραγασάκη τη σεβόμαστε. Ο κ. Δραγασάκης έχει τιμήσει τον ΣΥΡΙΖΑ και ο ΣΥΡΙΖΑ επίσης τον έχει τιμήσει δίνοντάς του ανώτερα κυβερνητικά αξιώματα. Όπως έχω ήδη πει, ο κ. Δραγασάκης άσκησε μια απολύτως αποδομητική κριτική, επομένως και ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να υπερασπιστεί τις πολιτικές του. Αυτό έκανε και η ανακοίνωση».

Ωστόσο, η αποχώρηση του Γιάννη Δραγασάκη επισκιάζει και τις σημερινές διεργασίες, καθώς συνεδριάζει η Γραμματεία της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου και έπεται την Πέμπτη η Κοινοβουλευτική Ομάδα, ενώ οι φωνές αμφισβήτησης του Στέφανου Κασσελάκη εκπέμπονται ολοένα και πιο ηχηρά και πλέον και από άλλα στελέχη.

Παρέμβαση Μουζάλα

Μιλώντας χθες στο Attica TV, ο πρώην υπουργός και μέλος της «ομάδας Παππά» (ως στενός συνομιλητής του πρώην Υπουργού, Νίκου Παππά στο παρελθόν), Γιάννης Μουζάλας έθεσε ανοιχτά θέμα ηγεσίας στο συνέδριο, «κεραυνοβολώντας» τον Στέφανο Κασσελάκη για μια σειρά από επιλογές του.

Σε μια τοποθέτηση -ποταμό, «για την πολιτική, όταν ξεφεύγει από τα πλαίσια της γραφειοκρατίας, χρειάζεται μια δυναμική. Η δυναμική που προτείνω εγώ είναι όλοι οι σύντροφοί μας, οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ, οι προοδευτικοί άνθρωποι που απογοητευτήκανε και που πολλές φορές έχουνε δίκαιο από τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ που έχανε» περιέγραψε ο πρώην Υπουργός, καταλογίζοντας στον κ. Κασσελάκη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε «το 40% των ψηφοφόρων που είχε». Σε αυτήν την προοπτική ο κ. Μουζάλας κάλεσε τα μέλη του κόμματος «να έρθουνε στον ΣΥΡΙΖΑ και μέσα από τις διαδικασίες του ΣΥΡΙΖΑ με τη δυναμική των απόψεών τους να οδηγήσουν σε αλλαγές. Κατά την άποψή μου, οι αλλαγές αυτές προϋποθέτουν και αλλαγή προσώπου», όπως είπε.

 

Απεδείχθη ελλιπής και διχαστικός ο Κασσελάκης

«Εγώ ισχυρίζομαι ότι ο κ. Κασσελάκης, ο οποίος τον υποστηρίξαμε με τις καλύτερες προθέσεις, μετρήθηκε και απεδείχθη ελλιπής, απεδείχθη διχαστικός, δεν προσπαθεί να συνθέσει. Ένας Πρόεδρος κόμματος δε χαίρεται άμα φεύγουνε άνθρωποι από το κόμμα του. Ένας Πρόεδρος κόμματος εξουσίας οφείλει να συνθέτει απόψεις, οφείλει να κρατάει τον κόσμο μέσα, να φέρνει κόσμο μέσα. Δεν μπορεί να επιχαίρει που φεύγει ο Δραγασάκης» συνέχισε ο πρώην Υπουργός για τον σημερινό Πρόεδρο, σχολιάζοντας για τον πρώην Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Τσίπρα, Γιάννη Δραγασάκη ότι «η κάθε αποχώρηση ανθρώπων σαν τον Δραγασάκη κάνει το χώρο από τον οποίο αποχωρούν φτωχότερο. Όσο και αν τα χρόνια που παρέμεινε, γιατί ήταν από αυτούς που χτίσανε αυτό το χώρο, μας έκανε πλουσιότερους». «Ακόμη φτωχότερο κάνει αυτόν το χώρο ο τρόπος που αντιμετώπισε η τωρινή ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ την αποχώρηση του κυρίου Δραγασάκη. Είναι αδιανόητο ο κύριος Κασσελάκης να προσπαθεί να πει για τον κύριο Δραγασάκη ότι η Αριστερά δεν είναι τύποι, είναι τρόπος ζωής. Δηλαδή, για το όνομα του θεού! Κάποιος να τον προστατέψει από αυτά τα οποία λέει», πρόσθεσε.

«Η τωρινή ηγεσία δολοφονεί πολιτικά»

Μάλιστα, «δεν ήμουν πάντα φιλικός με το Γιάννη, είχαμε διαφωνίες, αλλά είναι ένας άνθρωπος για τον οποίο δεν τόλμησε να πει ποτέ κανείς τίποτα» αποκάλυψε για τον κ. Δραγασάκη ο Γιάννης Μουζάλας, εκτιμώντας ότι «εδώ πέρα δυστυχώς έχουμε μία πολιτική από την τωρινή ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία δολοφονεί πολιτικά». «Και δολοφονεί πολιτικά έχοντας σκοπό να εξασθενίσει τα επιτεύγματα του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησής του, να αλλάξει τον προοδευτικό χαρακτήρα του ΣΥΡΙΖΑ, δεν λέω τον αριστερό, αλλάζοντας την ιστορία του και να καταδείξει ότι όποιος διαφωνεί, δεν το κάνει γιατί έχει λόγους, αλλά γιατί το κάνει επειδή έχασε ένα μισθό, έχει οικονομικά συμφέροντα, είναι ταπεινός, είναι λίγο τρελός και φοβάμαι ότι από αύριο και για μενα θα κυκλοφορούν αυτά τα πράγματα, αλλά αλλιώς δεν μπορεί να προχωρήσει η Ιστορία», όπως παρατήρησε ο κ. Μουζάλας.

«Στρατηγική απαξίωσης ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρα»

«Σιώπησα πάρα πολλούς μήνες, υπήρξα υποστηρικτής του κυρίου Κασσελάκη, δίνοντας την ευκαιρία -όπως κάνανε πάρα πολλοί άνθρωποι- στον κ. Κασσελάκη να αναδείξει αυτό το νέο, το οποίο επαγγέλλονταν. Νομίζω, λοιπόν, ότι ο κ. Κασσελάκης ήτανε λάθος απάντηση στο σωστό ερώτημα και στο αγωνιώδες ερώτημα που είχαμε μετά τις ήττες τι πρέπει να αλλάξει στον ΣΥΡΙΖΑ», όπως υποστήριξε ο πρώην Υπουργός, για να συμπεράνει πως «ήρθε το παλιό, ντυμένο νέο που λέει ο Μπρεχτ και εκεί πέρα γίνανε λάθη. Δεν είναι όμως λάθη τυχαία. Κατά την άποψή μου είναι μια στρατηγική απαξίωσης του ΣΥΡΙΖΑ, απαξίωσης του Τσίπρα».

Προσωποπαγές κόμμα μετά τις αλλαγές

«Είναι ακόμα χειρότερο, επιχειρεί την μετατροπή ενός προοδευτικού, αριστερού κόμματος σε ένα προσωποπαγές κόμμα που ομνύει στα μέλη και πρακτικά καταργεί τις οργανώσεις μελών» εκτίμησε ακόμη ο κ. Μουζάλας, λέγοντας για τις προτάσεις Κασσελάκη για την κατάργηση της οργανωτικής δομής του ΣΥΡΙΖΑ ότι «δεν πέρασαν, σαν ιδέες δοθήκανε, θα γίνει ένα συνέδριο. Κατά την άποψή μου, εάν αυτές οι ιδέες περάσουν στο Συνέδριο, τότε έχουμε τη δημιουργία ενός προσωποπαγούς κόμματος, έχουμε την εκπλήρωση του μυστηρίου της βάφτισης του κ. Κασσελάκη» υπογράμμισε ακόμη ο πρώην Υπουργός.

«Ανοησίες» η πρωτοκαθεδρία Κασσελάκη στην Κεντροαριστερά

Την ίδια στιγμή, «καμιά φορά λέω γελώντας «χάσαμε πολλές μάχες, αλλά κερδίσαμε τον πόλεμο των μνημονίων». Αυτόν τον ΣΥΡΙΖΑ, λοιπόν, να υπερασπιστούνε μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και αυτός ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει η κυρίαρχη δύναμη που θα βοηθήσει στο να συνενωθούνε οι προοδευτικές δυνάμεις» επισήμανε ο ίδιος, διευκρινίζοντας ότι αυτή η συνεργασία πρέπει να γίνει «όχι με προαπαιτούμενα, μέσα από την πράξη, δεν μπορεί δηλαδή να λέμε ότι επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αξιωματική αντιπολίτευση σήμερα, θα είναι αυτός ο αρχηγός και ο Πρόεδρός του θα είναι ο αρχηγός κι αν δεν το δέχεσαι…». «Αυτά είναι ανοησίες, είναι πράγματα για να μπλοκάρουν, δεν είναι πράγματα για να ξεμπλοκάρουμε τις προοδευτικές δυνάμεις», κατέληξε ο κ. Μουζάλας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα