Κάμαλα Χάρις: Οι Δημοκρατικοί την υποστηρίζουν, η ίδια φιλοδοξεί να νικήσει τον Τραμπ

Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε «υπερήφανη» και πως σκοπεύει να ενώσει το κόμμα, το έθνος και να νικήσει τον Ντόναλντ Τραμπ

Η Κάμαλα Χάρις έχει πλέον εξασφαλίσει την υποστήριξη επαρκούς αριθμού αντιπροσώπων στο συνέδριο του Δημοκρατικού Κόμματος -τουλάχιστον 1.967- που θα διεξαχθεί τον Αύγουστο στο Σικάγο και άρα μπορεί να θεωρείται οριστικό πως θα είναι η υποψήφια του κόμματος στις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου, μετά την αποχώρηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν από την κούρσα, μεταδίδει το CNN, επικαλούμενο καταμέτρησή του πολιτεία προς πολιτεία.

Ανάλογες πληροφορίες έδωσαν επίσης πηγές του στην εκστρατεία της κυρίας Χάρις στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters· ενώ το Associated Press από την πλευρά του λογάριασε πως η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ έχει εξασφαλισμένη την υποστήριξη 2.214 αντιπροσώπων από το σύνολο των περίπου 3.900, με άλλα λόγια μεγαλύτερη από την απαιτούμενη απλή πλειοψηφία.

Οι αντιπρόσωποι που είχαν ταχθεί υπέρ του κ. Μπάιντεν είναι πλέον «ελεύθεροι» να επιλέξουν, αφού ο πρόεδρος τερμάτισε την εκστρατεία για την επανεκλογή του στο αξίωμα προχθές Κυριακή.

Η Κάμαλα Χάρις τόνισε το βράδυ της Δευτέρας (τοπική ώρα Ελλάδας 7:20) πως είναι «υπερήφανη» διότι «εξασφάλισε την ευρεία υποστήριξη που είναι απαραίτητη για να γίνει η υποψήφια» του Δημοκρατικού Κόμματος για την προεδρία.

«Απόψε, είμαι υπερήφανη που κέρδισα την υποστήριξη που απαιτείται για να γίνω υποψήφια του κόμματός μας», έγραψε σε ανάρτηση στο «Χ» και τόνισε ότι τους επόμενους μήνες θα ταξιδέψει σε όλη τη χώρα για να έρθει σε επαφή με Αμερικανούς. «Σκοπεύω πλήρως να ενώσω το κόμμα και το έθνος μας και να νικήσω τον Ντόναλντ Τραμπ», κατέληξε η Χάρις στην ανάρτησή της.

Στην ανακοίνωση που δημοσίευσε η Χάρις εξέφρασε επίσης την ευγνωμοσύνη της στον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν για την υποστήριξή του.

«Αυτές οι εκλογές θα θέσουν μια σαφή επιλογή ανάμεσα σε δύο διαφορετικά οράματα. Ο Ντόναλντ Τραμπ θέλει να επιστρέψει τη χώρα μας σε μια εποχή πριν πολλοί από εμάς αποκτήσουν πλήρεις ελευθερίες και ίσα δικαιώματα. Πιστεύω σε ένα μέλλον που ενισχύει τη δημοκρατία μας, προστατεύει την αναπαραγωγική ελευθερία και διασφαλίζει ότι κάθε άτομο έχει την ευκαιρία όχι απλώς να τα βγάλει πέρα, αλλά και να προχωρήσει. Τους επόμενους μήνες θα ταξιδεύω σε όλη τη χώρα μιλώντας με Αμερικανούς για οτιδήποτε υπάρχει στη γραμμή. Σκοπεύω πλήρως να ενώσω το κόμμα μας, να ενώσω το έθνος μας και να νικήσω τον Ντόναλντ Τραμπ τον Νοέμβριο», καταλήγει η ανακοίνωση της Χάρις.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα