Τραμπ: Θα ξεδιπλώσει “το σκοτεινό του όραμα” ή οι Αμερικανοί θα ζήσουν «τα 4 ομορφότερα χρόνια στην ιστορία»;

Από τη μια ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, που μετά το θλιβερό ντιμπέτ πέφτει από γκάφα σε γκάφα και δεν στέκεται… καλά στα πόδια του, και από την άλλη η “λαϊκή” φιγούρα του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, που αποχώρησε ντροπιασμένος, έπειτα από την εκλογική ήττα του και την επίθεση οπαδών του στο Καπιτώλιο. Από τη μια ο νυν που παρά την εμφανή κατάπτωσή του λόγω ηλικίας επιμένει -παρά τις οχλήσεις ομοϊδεατών του που επιμένουν πως πρέπει να αποσύρει την υποψηφιότητά του- στη διεκδίκηση μιας νέας θητείας και από την άλλη ο Τρόναλντ Τραμπ μια απίστευτη φιγούρα, ένας πολιτικός που διώχθηκε δικαστικά και επέζησε, όπως και από μια απόπειρα δολοφονίας, πουόμως εκτίναξε το ενδιαφέρον των συμπατριωτών του.

Σε τι Θεό πιστεύει ο Ντόναλντ

Ο Τζο Μπάιντεν, μετά τη λήξη του Εθνικού Συνεδρίου του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, επέκρινε τον Ρεπουμπλικανό αντίπαλό του επειδή έχει ένα… «σκοτεινό όραμα» για την Αμερική, σε αντίθεση με τις δηλώσεις Τραμπ πως αν εκλεγεί θα ζήσουν «τα τέσσερα ομορφότερα χρόνια στην ιστορία», έστω κι αν οι διαφορές μεταξύ των δύο κομμάτων δεν μοιάζουν ιδιαίτερα διακριτές.

Ο σημερινός πρόεδρος θεωρεί απειλή την ατζέντα του Σχεδίου για το 2025 του Ντόναλντ Τραμπ, που περιλαμβάνει ένα δόγμα με το «Πρώτα η Αμερική», μια νέα πλατφόρμα για την πολιτική,  την οικονομία και την εξωτερική πολιτική.

Θα είχε ενδιαφέρον να καταγράφαμε όλα όσα έκανε ή δεν έκανε στη διάρκεια της θητείας του ως πρόεδρος των ΗΠΑ αλλά ίσως αρκούν όλα όσα έγιναν ή ακούστηκαν στη δίκη του, για το “εγκληματικό σχέδιο”, όπως είχε πει ο εισαγγελέας, “με ενορχηστρωτή τον ίδιο και ότι είχε καταφύγει σε ψέματα για να καλύψει τα ίχνη του πως είχε κάποιου είδους σχέση με την πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς.

Πέρα από αυτά όμως, πριν εκλεγεί πρόεδρος, τον Ιούλιο του 2015, είχε δηλώσει στο CNN ότι ανήκει στο πρεσβυτεριανό δόγμα, πηγαίνει τακτικά στην εκκλησία και αγαπά το μυστήριο της Θείας Κοινωνίας: «Οποτε πίνω το κρασάκι μου -το μόνο κρασί που πίνω- και παίρνω το κρακεράκι μου (την όστια) νιώθω ότι ζητώ συγχώρεση. Το κάνω όσο συχνότερα μπορώ, γιατί αισθάνομαι να καθαρίζω μέσα μου… «Προσπαθώ να κάνω το σωστό, αλλά δεν Τον ανακατεύω στις υποθέσεις μου».

Προτεραιότητες

Στις προτεραιότητές του είναι:

Η πάταξη της μετανάστευσης,

η μείωση των φόρων, έστω κι αν παράλληλα υποσχέθηκε να χρησιμοποιήσει… φόρους, δασμούς και κίνητρα για να βοηθήσει τον κλάδο αυτοκινήτου των ΗΠΑ.

η ανανέωση των εμπορικών πολέμων, καθώς «μας έχουν εκμεταλλευτεί από καιρό άλλες χώρες, που συχνά θεωρούνταν σύμμαχοί μας. Χάνουμε θέσεις εργασίας και έσοδα, αυτοί κερδίζουν τα πάντα και εξαφανίζουν τις επιχειρήσεις μας. Το σταμάτησα πριν από τέσσερα χρόνια και θα το σταματήσω ξανά».

ο τερματισμός των κανόνων που ενισχύουν την υιοθέτηση ηλεκτρικών οχημάτων, κάτι που βρίσκεται στο επίκεντρο των κλιματικών σχεδίων του Μπάιντεν.

Στα ενδιαφέροντά του, φυσικά, είναι το δολάριο, η κτηματαγορά, τα καζίνο και η εξουσία.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα