Γιαμάλ: Τα δύσκολα παιδικά χρόνια

Sports Παρασκήνια

Γιος μεταναστών, ο Λαμίν Γιαμάλ Νασραουΐ Εμπανά, γεννήθηκε σε ένα προάστιο της Βαρκελώνης, από μια φτωχή οικογένεια.Ο πατέρας του, Μουνίρ Νασραουϊ, είναι μετανάστης από το Μαρόκο και η μητέρα του, Σέιλα Εμπανά, κατάγεται από την Ισημερινή Γουϊνέα.

Ο 17χρονος ποδοσφαιριστής πέρασε την παιδική του ηλικία στην Ροκαφόντα, μια από τις φτωχότερες γειτονιές της περιοχής Μαρέσμε, την οποία το ακροδεξιό VOX αποκάλεσε «πολυπολιτισμική κοπριά».

Χαρακτηριστικό είναι ότι οι γείτονές του, παρά τα δικά τους οικονομικά προβλήματα, βοηθούσαν όποτε μπορούσαν την οικογένειά του.
Και από τα χρόνια της ανέχειας, η μοίρα του άρχισε να αλλάζει όταν οι γονείς του συνειδητοποίησαν ότι διέθετε το ταλέντο για να δημιουργήσει μια μεγάλη καριέρα στο ποδόσφαιρο.

Η Μπαρτσελόνα του πρόσφερε την μεγάλη ευκαιρία και αυτός την άρπαξε. Ο ίδιος δεν ξεχνά ποτέ από που ξεκίνησε και κάθε φορά που πανηγυρίζει, σχηματίζει με τα δάχτυλα των χεριών του τα τελευταία τρία ψηφία του ταχυδρομικού κώδικα της παλιάς του συνοικίας (Rocafonda -08304).

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα