Οι ουρές του Κασσελάκη, ο Λεβέντης και το κείμενο κατά Σπίρτζη

Προσέτρεξαν αυθορμήτως να συναντηθούν με τον πρόεδρο Κασσελάκη κι αυθορμήτως-πάντα- υπέγραψαν και το κείμενο κατά του Σπίρτζη

Τις προηγούμενες ημέρες στο ρεπορτάζ του ΣΥΡΙΖΑ δόθηκε μεγάλη έμφαση για την ημέρα του πολίτη που καθιέρωσε ο Στέφανος Κασσελάκης. Δηλαδή να δέχεται πολίτες στο γραφείο του και να ακούει τα προβλήματα τους. Στήθηκαν οι φωτογράφοι, χρησιμοποιήθηκαν ευρυγώνιοι φακοί για να δείξουν κοσμοσυρροή, αλλά τελικά αυτοί που προσήλθαν δεν έφτασαν ούτε καν τους 100. Ειδικά οι «ουρές» σχηματίστηκαν εύκολα, από τη στιγμή που επιλέχθηκε να μείνουν κλειστές οι αίθουσες υποδοχής εντός της Κουμουνδούρου, οι οποίες μπορούσαν να φιλοξενήσουν όλους τους επισκέπτες. Ορισμένοι μικροκαυγάδες που ξέσπασαν ανάμεσα σε ανθρώπους (νευρικούς. ίσως δικαιολογημένα από την ζέστη), όπως και μια έντονη διάθεση για «φωνές αγανάκτησης» δεν ήταν και ότι πιο ταιριαστό μπορεί να συναντήσει κανείς έξω από την πόρτα ενός κόμματος.

Πάντως για να πούμε και του στραβού το δίκιο ο Κασσελάκης δεν πρωτοτύπησε. Το συγκεκριμένο «happenings» ο πρώτος που καθιέρωσε ήταν ο Βασίλης Λεβέντης, από την εποχή που το κόμμα του δεν έπαιρνε ούτε το 1% στις εκλογές. Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων τους δεχόταν παλιά στα γραφεία του κόμματος στην Κάνιγγος. Κι εν συνεχεία τους δεχόταν στο γραφείο του στην Βουλή την τετραετία 2015-2019. Κάθε εβδομάδα ο πρόεδρος Λεβέντης δημιουργούσε μία ιδιόμορφη συγκέντρωση έξω από την Βουλή, τρελαίνοντας όλα τα κόμματα.

Τώρα βέβαια το ερώτημα που υπάρχει είναι εάν όντως αυτοί που επισκέφθηκαν την Κουμουνδούρου για να δουν τον Κασσελάκη υπέγραψαν για να διαγραφεί ο Σπίρτζης. Διότι οι πιο ψαγμένοι λένε πως από το κείμενο των 70 μικρομεσαίων στελεχών που ζητούν την εκδίωξη Σπίρτζη από τον ΣΥΡΙΖΑ οι περισσότεροι προέρχονται από την Αττική. Οπότε δεν αποκλείεται να προσέτρεξαν αυθορμήτως να συναντηθούν με τον πρόεδρο Κασσελάκη κι αυθορμήτως-πάντα- υπέγραψαν και το κείμενο. Όποιος βέβαια διαβάσει το συγκεκριμένο κείμενο κατανοεί αμέσως ότι είναι γραμμένο από τα σαΐνια δίπλα στον Κασσελάκη. Διότι μέσα σε αυτό αναφέρεται για «πολιτικό κεφάλαιο Κασσελάκη». Αλήθεια πότε σχηματίστηκε το «πολιτικό κεφάλαιο Κασσελάκη»; Προφανώς από τις επισκέψεις του στα πρωινάδικα της τηλεόρασης και από τις επαφές του με τον Λιάγκα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα