METLEN: Αλλαγή ονόματος, αλλαγή σελίδας, αλλά το DNA απαράλλακτο

Οι άνθρωποι της πρώην Mytilineos φιλοδοξούν ότι υπό την καινούργια επωνυμία της η εταιρεία θα «πατήσει» ακόμα πιο υψηλές επιχειρηματικές κορυφές εντός και εκτός ελληνικών συνόρων

Τη Θεσσαλονίκη, την πόλη στην οποία ξεκίνησε η ιστορία της Mytilineos και που εδώ και λίγες εβδομάδες «ακούει» στο καινούργιο της όνομα, Metlen, επέλεξαν οι επιτελείς του επιχειρηματικού δημιουργήματος του Ευάγγελου Μυτιληναίου για να διοργανώσουν στην αρχής της εβδομάδας μία εκδήλωση όπου στελέχη και εργαζόμενοι της εταιρείας άκουσαν για την διαδρομή πίσω από τη… διαδρομή της αλλαγής του branding της εμβληματικής για το ελληνικό επιχειρείν εταιρείας.

Επιμέλεια: Νίκος Τσαγκατάκης

Τα «πώς» και τα «γιατί» του rebranding της πρώην –πλέον– Mytilineos εξήγησαν ο επικεφαλής εκτελεστικός διευθυντής του Τομέα Ενέργειας της Metlen, Γιάννης Καλαφατάς, και η διευθύντρια εταιρικών υποθέσεων και επικοινωνίας, Βίβιαν Μπουζάλη. Ειδικότερα, ο Γ. Καλαφατάς είπε πως όλα ξεκίνησαν στις αρχές του περασμένου έτους όταν διαπιστώθηκε ότι υπήρχε ένα κενό στο branding του ομίλου στο εξωτερικό, υπό το πρίσμα ότι στο εξωτερικό το όνομα «Μυτιληναίος» προφέρεται δύσκολα και συγκρατείται δυσκολότερα.

Ακόμη δυσκολότερη ήταν, ωστόσο, σύμφωνα με την Β. Μπουζάλη, η διαδικασία μετάβασης στο νέο όνομα, αφού όπως περιέγραψε χαρακτηριστικά η διευθύντρια εταιρικών υποθέσεων και επικοινωνίας της Metlen, στους επιτελείς της εταιρείας πήρε περίπου ενάμιση χρόνο για να καταλήξουν στις δύο επικρατέστερες επιλογές, έχοντας πρώτα δοκιμάσει συνολικά 26 πιθανά ονόματα, ώσπου να φτάσει τελικά ο ίδιος ο πρόεδρος Ευάγγελος Μυτιληναίος να εμπνευστεί το Metlen ως το κοινό όνομα που θα έχει η εταιρεία και στις 40 χώρες όπου δραστηριοποιείται.

Ως προς το νέο λογότυπο της εταιρείας, η Β. Μπουζάλη επισήμανε ότι το σύμβολο που συνοδεύει την καινούργια ονομασία αποτελεί έναν συνδυασμό της απεικόνισης του ήλιου ως κύριας πηγής ενέργειας του πλανήτη, με την οπτική μεταφορά ενός pulsar, δηλαδή ενός περιστρεφόμενου αστέρα νετρονίων που εκπέμπει δέσμες ενέργειας από τους πόλους του.

«Το παζλ συμβολίζει ένα δίδυμο αστέρι που αποτελείται από πολλά ξεχωριστά στοιχεία που ενώνονται και λειτουργούν αρμονικά, με την ικανότητα όμως να μπορούν να κινούνται δυναμικά όταν αυτό χρειάζεται. Αυτό, λοιπόν, το σύμβολο αντικατοπτρίζει την ευελιξία, την προσαρμοστικότητα, την εξέλιξη, καθώς και την ενέργεια των ανθρώπων μας» εξήγησε.

Κάπως έτσι «εγένετο Μetlen», που όπως υποστήριξε ο Γ. Καλαφατάς είναι ένα όνομα όσο διεθνές χρειάζεται και όσο συνδεδεμένο πρέπει να είναι με την ιστορία της εταιρείας, «ένα όνομα που αποδίδει σεβασμό σε αυτό που είμαστε και κάνουμε, αλλά και εύηχο, που μας δίνει τη δυνατότητα να βγαίνουμε στις αγορές με ένα αποτύπωμα». «Αλλάζουμε σελίδα, χωρίς να αλλάζουμε το DNA μας» είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής εκτελεστικός διευθυντής του Τομέα Ενέργειας της για να συμπληρώσει: «Το νέο όνομά μας, Metlen Energy & Metals, θα συνοδέψει τις προσπάθειές μας να καλύψουμε όσο το δυνατόν περισσότερες αγορές του εξωτερικού».

Κατευόδιο των νέων κορυφών οι παρακαταθήκες του παρελθόντος

Την ίδια εκτίμηση εξέφρασε και η διευθύντρια εταιρικών υποθέσεων και επικοινωνίας της Metlen, Βίβιαν Μπουζάλη, υπογραμμίζοντας ότι υπό την καινούργια επωνυμία της η εταιρεία θα «πατήσει» ακόμα πιο υψηλές επιχειρηματικές κορυφές εντός και εκτός ελληνικών συνόρων, ανοίγοντας νέο κεφάλαιο στην ιστορία της. Πρόκειται, όπως είπε, για μια νέα εποχή που θα αποδείξει ότι η πρώην Mytilineos και νυν Metlen πρωταγωνιστεί στις εξελίξεις και ότι θα αποκτήσει περαιτέρω ισχυρή διεθνή παρουσία σε ακόμα περισσότερες χώρες.

«Συνδυάζοντας μέταλλα και ενέργεια, η Metlen δίνει έμφαση στις συνέργειες, επιτρέποντας στις δραστηριότητές της να υποστηρίζουν η μία την άλλη. Πρόκειται για μια εταιρεία που συνδυάζει αρμονικά την ενέργεια και τα μέταλλα, τις ελληνικές ρίζες με τη διεθνή προοπτική, τον δυναμισμό της πρωτοπορίας με την τεχνογνωσία της βαθιάς εμπειρίας. Αυτή την ποιότητα και αυτή την αξία κρατάμε ως παρακαταθήκη για να προχωρήσουμε μπροστά. Αλλάζουμε επωνυμία, διατηρούμε όμως όλα όσα αποτέλεσαν τον πυρήνα της επιτυχίας μας: την τόλμη, την αποφασιστικότητα, την επινοητικότητα, τη σκληρή δουλειά, την επιμονή, την υψηλή τεχνογνωσία, τη δημιουργικότητα. Και όλα αυτά τα εξελίσσουμε στην αιχμή του δόρατος, έτσι ώστε να μπορούμε να ξεπερνάμε κάθε δυσκολία. Όσο μακριά κι αν φτάσει η εταιρεία μας όμως, πάντα θα έχει εδώ τον πυρήνα της ύπαρξής της, εδώ στην Ελλάδα, από όπου άρχισαν όλα και εδώ στη Θεσσαλονίκη, όπου έχει τη ρίζα της μια από τις πιο εξωστρεφείς δραστηριότητές μας, αυτή των ανανεώσιμων πηγών» υπογράμμισε η Β. Μπουζάλη.

Επιχείρηση της χρονιάς η Metlen Energy & Metals στα βραβεία «Πρωταγωνιστές της Ελληνικής Οικονομίας 2024»

Η ολοκλήρωση του rebranding στο οποίο προχώρησε η πρώην –πλέον– Mytilineos συνέπεσε με τη φετινή διοργάνωση του θεσμού «Πρωταγωνιστές της Ελληνικής Οικονομίας 2024», που διοργάνωσε για ένατη χρονιά η Direction Business Network.

Την ημέρα, μάλιστα, που στη Θεσσαλονίκη διεξήχθηκε η εταιρική εκδήλωση με φόντο την αλλαγή σελίδας στο Golf Privé της Γλυφάδας πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής των βραβείων στις εταιρείες που επέδειξαν το δικό τους success story.

Σε αυτή, λοιπόν, την εκδήλωση η Metlen Energy & Metals κατέκτησε την κορυφαία διάκριση της διοργάνωσης, καθώς η ψηφοφορία μεταξύ 9.500 υψηλόβαθμων στελεχών από τις μεγαλύτερες ελληνικές επιχειρήσεις την ανέδειξε ως «Επιχείρηση της Χρονιάς».

Το βραβείο στη Metlen απένειμε ο υφυπουργόs Εσωτερικών, Βασίλης Σπανάκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υποψήφιες για το ίδιο βραβείο ήταν 15 από τις πιο σημαντικές ελληνικές επιχειρήσεις οι οποίες είχαν προεπιλεγεί από την ειδική επιτροπή βραβεύσεων της διοργάνωσης με κριτήριο τα οικονομικά τους στοιχεία αλλά και τη γενικότερη εικόνας και πορεία τους στην αγορά.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα