Σκυλακάκης: Τα ουρανοκατέβατα κέρδη στο ρεύμα, οδήγησαν στην έκτακτη παρέμβασή μας

«Οι τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος έπεσαν από τις ακραίες τιμές, αλλά εξακολουθούν να είναι υψηλές»

«Οι τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος έπεσαν από τις ακραίες τιμές, αλλά εξακολουθούν να είναι υψηλές» δήλωσε το πρωί της Παρασκευής ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρος Σκυλακάκης, εξηγώντας ότι η παρέμβαση έγινε σε ένα ακραίο φαινόμενο αφού υπήρχαν «ουρανοκατέβατα κέρδη».

Όπως εξήγησε στον ΣΚΑΪ, οι τιμές που διαμορφώθηκαν το τελευταίο 10ημερο σε όλα τα Βαλκάνια, έδιναν στο φυσικό αέριο 6-7 φορές το κόστος και «έγινε αυτό που ονομάζουμε “ουρανοκατέβατα” κέρδη, επομένως η παρέμβαση είναι αναγκαία».

«Η παρέμβαση έγινε σε ένα ακραίο φαινόμενο, δεν είναι σωστό να παρεμβαίνουμε όταν η αγορά λειτουργεί σωστά», σημείωσε ο κ. Σκυλακάκης αναφέροντας ότι το γεγονός πως η μεγαβατόρα θα μπορούσε να είναι 300 ευρώ και όχι 800 ευρώ ενώ το κόστος είναι 100 ευρώ, δείχνει ότι κάτι δεν πήγαινε καλά.

Όσον αφορά, δε, τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση διευκρίνισε ότι ακόμα δεν μπορεί να καθοριστούν «καθώς ακόμα δεν γνωρίζουμε πόσα είναι τα ουρανοκατέβατα κέρδη. Εάν πέσουν οι τιμές ρεύματος, μειώνεται ο φόρος».

Ερωτηθείς, τέλος, για τις διακοπές ρεύματος, απάντησε ότι οφείλονται σε βλάβες: «Πέρυσι είχαμε 70 βλάβες και φέτος 20 την ημέρα, αυτή τη στιγμή έχουμε δίκτυο με περισσότερες ΑΠΕ και είναι πιο ισχυρό».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα