Φον ντερ Λάιεν: τη στηρίζει ο Βέμπερ, την καταψηφίζει ο Μπαρντελά

Κρίσιμης Ολομέλεια στο Στρασβούργο, εν όψει της ψηφοφορίας για την ανανέωση της θητείας στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Στην  ομιλία της στο Ευρωκοινοβούλιο η Φον ντερ Λάιεν δεσμεύτηκε για νέες πρωτοβουλίες για το κλίμα και εστίασε στην οικοδόμηση μιας «πραγματικής ευρωπαϊκής αμυντικής ένωσης». Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκου κόμματος κος Βέμπερ από την πλευρά του ανέφερε ότι η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φον ντερ Λάιεν προσφέρει «σταθερότητα» και ζήτησε ενότητα εν μέσω της αβεβαιότητας που επικρατεί στην Ήπειρο λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία και της πιθανότητας επανεκλογής του Ντόναλντ Τραμπ.

«Πρέπει να συνεργαστούμε και να οικοδομήσουμε από κοινού, οι Ευρωπαίοι θέλουν μια ενωμένη και όχι μια διαιρεμένη Ευρώπη, όχι όπως ο Όρμπαν και η Λεπέν», δήλωσε αναφερόμενος στη νεοσύστατη ομάδα Πατριώτες της Ευρώπης.  Στη συνέχεια στην ομιλία του ο πρόεδρος των Πατριωτών  Ζορντάν Μπαρντέλα ανακοίνωσε στους ευρωβουλευτές, ότι η νεοσυσταθείσα ακροδεξιά ευρωπαϊκή ομάδα Πατριώτες, η τρίτη μεγαλύτερη η ομάδα του ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, θα καταψηφίσει την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν,

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα