Με 1.000 ευρώ επιδοτεί τους ιδιώτες γιατρούς ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος

Ικανοποίηση Γεωργιάδη για την απόφαση, που βοηθά του γιατρούς που θέλουν να βοηθήσουν το ΕΣΥ, συμμετέχοντας στις εφημερίες

Την απόφαση να χορηγηθεί από το ταμείο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου επίδομα 1.000 ευρώ σε κάθε ιδιώτη γιατρό που θα βοηθήσει με τις εφημερίες στο ΕΣΥ, έλαβε σε χθεσινή του συνεδρίαση το ΔΣ του ΠΙΣ.

Παράλληλα με την ίδια απόφαση στους γιατρούς αυτούς ο ΠΙΣ «θα χορηγήσει τη δωρεάν συνδρομή για τρία Πανελλήνια συνέδρια σε κάθε συνάδελφο».

Ο ΠΙΣ, τέλος, «θα απευθύνει πρόσκληση στους γιατρούς που πραγματικά μπορούν να βοηθήσουν, δηλαδή σε αυτούς που πρόσφατα έλαβαν τον τίτλο της ειδικότητας και ελπίζει ότι οι ήδη υπηρετούντες γιατροί στο ΕΣΥ έχουν ενημερωθεί εγκαίρως».

Η απόφαση του ΠΙΣ έγινε δεκτη με ικανοποίηση από τον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος σε ανάρτησή του στο Χ σημειώνει ότι «η σημερινή ανακοίνωση του ΠΙΣ κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση καθώς και σκοπεύει ο ίδιος με ιδίους πόρους να συνδράμει οικονομικά τους ιδιώτες γιατρούς, που θα συμβάλουν στη λειτουργία του ΕΣΥ, αλλά και διότι κάνει δημόσια έκκληση στα μέλη του να βάλουν μας βοηθήσουν σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία».

Όλη η απόφαση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, μετά τη συνάντηση του προεδρείου του την Τρίτη 16 Ιουλίου με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, συνεδρίασε χτες Τετάρτη 17 Ιουλίου και αποφάσισε:

1.- Επισημαίνει ότι το πρόβλημα της υποστελέχωσης είναι αποκλειστική ευθύνη της πολιτείας σε ότι αφορά στις Παθολογικές Κλινικές, η οποία ουδέποτε συζήτησε σοβαρά τις προτάσεις μας που καταθέτουμε κατ΄ επανάληψη από το 2022. Ουδέποτε θέσπισε ειδικά μέτρα για τις νησιωτικές και άγονες περιοχές, δεν τηρεί ούτε καν την πρόβλεψη του νόμου 4999/22 για αναπροσαρμογή του επιδόματος αγόνου που όφειλε να υλοποιήσει έως τις 30/6/2023 και τώρα υπόσχεται να εκδώσει τη σχετική ΚΥΑ έως τα τέλη Αυγούστου, καθώς ουδεμία προπαρασκευαστική ενέργεια έχει γίνει για την αντιμετώπιση του από ετών διογκούμενου προβλήματος. Είναι προφανές ότι δεν μπορούν ή δεν προλαβαίνουν τρέχοντας από τηλεοπτικό σε τηλεοπτικό σταθμό και από ραδιόφωνο σε ραδιόφωνο.

2.- Εκφράζει την απογοήτευσή του για την επιστράτευση του κοινωνικού αυτοματισμού και του λαϊκισμού εις βάρος των γιατρών.

3.- Διαπιστώνει επίσης ότι η πολιτεία δεν διακρίνει την εφημερία και υπηρεσία σε Παθολογική Κλινική από την άσκηση εξωνοσοκομειακής ιατρικής.

4.- Αντιμετωπίζουμε ακατονόμαστες απειλές που περιπλέκουν το πρόβλημα.

5.- Επισημαίνουμε ότι δεν λάβαμε γραπτά και αναλυτικά τις ανάγκες του συστήματος, παρά τις αιτήσεις μας και τις διαβεβαιώσεις που υπήρξαν από πλευράς Υπουργείου. Σε κάθε περίπτωση εργαστήκαμε με την υπόθεση ανάγκης 39 ιατρών σε 14 Νοσοκομεία, χωρίς να ξέρουμε πόσοι και πού.

Αποφασίσαμε:

-Ο ΠΙΣ από το ταμείο του να χορηγήσει επίδομα 1000€ σε κάθε συνάδελφο που θα συνδράμει, ποσό που ξεπερνά τα χρήματα που θα λάβει για δύο εφημερίες επί τρείς μήνες.

-Με τη συνεργασία των Επιστημονικών Εταιρειών θα χορηγήσει τη δωρεάν συνδρομή για τρία Πανελλήνια συνέδρια σε κάθε συνάδελφο.

-Θα απευθύνει πρόσκληση στους γιατρούς που πραγματικά μπορούν να βοηθήσουν, δηλαδή σε αυτούς που πρόσφατα έλαβαν τον τίτλο της ειδικότητας και ελπίζει ότι οι ήδη υπηρετούντες γιατροί στο ΕΣΥ έχουν ενημερωθεί εγκαίρως.

Ο Πανελλήνιος ιατρικός Σύλλογος, ως επίσημος από το νόμο σύμβουλος της πολιτείας, αισθάνεται ότι έχει πράξει στο ακέραιο και έγκαιρα το καθήκον του και ξεπερνά σήμερα τις οικονομικές του δυνατότητες για να αποδείξει ότι ο ιατρικός κόσμος της χώρας επιτελεί το έργο του, ακόμη και όταν οι υπεύθυνοι των οικιών ημών εμπιπραμένων αυτοί άδουν

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα