Θα μπορέσει η Π.Γ. να μειώσει το χάσμα  ανάμεσα σε Κασσελάκη-Τσίπρα;

Συνεδριάζει σήμερα η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ που θα απασχοληθεί με τα οικονομικά και τα ΜΜΕ του κόμματος - Η απάντηση της πλειοψηφίας στο κείμενο των 8 θα καθορίσει κατά πόσο θα βαθύνει το χάσμα  ανάμεσα σε Κασσελάκη - Τσίπρα. Αν καταψηφιστεί, αναμένονται σφοδρές αντιδράσεις από την εσωτερική αντιπολίτευση.

Τα πιο σημαντικά θέματα που θα απασχολήσουν τη σημεριινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία είναι η οικονομική κατάσταση του κόμματος και τα Μέσα Ενημέρωσης («Η Αυγή», «Στο Κόκκινο»).

Εκ των πραγμάτων, η προηγούμενη συνεδρίαση άφησε μια εκκρεμότητα πίσω της: είχε δοθεί ένα κείμενο των οκτώ μελών (Γεροβασίλη, Ζαχαριάδης, Θεοχαρόπουλος, Καρκούλια, Νοτοπούλου, Ραγκούσης, Συμεωνίδου και Φλαμπουράρης), που δεν έχει δημοσιοποιηθεί και το οποίο αναφέρεται  στο καίριο θέμα της οικονομικής διαχείρισης και των κομματικών Μέσων Ενημέρωσης. Με αυτό διεκδικούν την απερίφραστη καταδίκη αναφορών, υπαινιγμών και διαρροών, που αμφισβητούν την εντιμότητα του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ίδια ομάδα θα ζητήσει να μπει σε ψηφοφορία κείμενο, που θα αναφέρει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία σχέση ούτε τώρα, ούτε στο παρελθόν, δηλαδή υπό την ηγεσία του Αλέξη Τσίπρα, με “μαύρα ταμεία”».

Η απάντηση της πλειοψηφίας θα καθορίσει κατά πόσο θα βαθύνει το χάσμα  ανάμεσα στον Στέφανο Κασσελάκη και τον Αλέξη Τσίπρα. Αν καταψηφιστεί το κείμενο, αναμένονται σφοδρές αντιδράσεις από την εσωτερική αντιπολίτευση.

Μηνύματα για προσπάθεια σύνθεσης τόσο από τους προεδρικούς  αλλά και τον Nίκο  Παππά που  ζήτησε, μέσω του «Open», την εξάντληση κάθε περιθωρίου σύνθεσης, ενώ έκανε ακόμη ένα βήμα πιο πέρα σημειώνοντας ότι «πρέπει να υπάρξει μία ηγετική πρωτοβουλία που να κλείνει αυτό το θέμα» (σ.σ.: περί των οικονομικών του κόμματος).

Την ίδια στιγμή έχουμε δηλώσεις του Δ. Τεμπονέρα ,ο οποίος  σε άρθρο του στο www.dimosio.σημειώνει : «Ο πραγματικός αντίπαλος σήμερα δεν είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης σαν πρόσωπο αλλά οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές που λεηλατούν το εισόδημα των πολιτών μέσω της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας, η συνειδητή υποβάθμιση της δημόσιας υγείας και παιδείας, οι πολιτικές των χαμηλών μισθών και συντάξεων κ.λπ.»,

Κάτω από το κλίμα αυτό οι απλήρωτοι, επί 46 ημέρες, εργαζόμενοι της «Αυγής» και του «ρ/σ Στο Κόκκινο», βρίσκονται σε πυρετό κινητοποιήσεων. Έχουν προκηρύξει για σήμερα και αύριο, στάσεις εργασίας (2 – 6 το απόγευμα) και έχουν δώσει ραντεβού απόψε στις 1.30 το μεσημέρι, έξω από τα κεντρικά γραφεία του κόμματος.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα