Υψηλές θερμοκρασίες και σε ΣΥΡΙΖΑ – Ξεκαθαρίσματα με φόντο το Συνέδριο

Σκληρές οι ανταλλαγές ανάμεσα σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και τον Σπρίτζη, που ευχήθηκε τη διαγραφή του «από ομάδες ανθρώπων που μιλούν με υβριστές του ΣΥΡΙΖΑ, που κατηγορούν και ρίχνουν λάσπη στον Αλέξη Τσίπρα για μαύρα χρήματα»

Μπορεί ο Χρήστος Σπιρτζης να δηλώνει, απέναντι στην επιστολή των 70 στελεχών που ζητούν τη διαγραφή του, πως όποιος διαφωνεί με τον Κασσελάκη διαγράφεται, παρ’ όλα αυτά, αυτό που συζητείται στον ΣΥΡΙΖΑ, είναι πως ο πρώην υπουργός έχει μόνιμη θέση στα τηλεοπτικά “έδρανα” και πως με τις δηλώσεις και τη στάση του δείχνει εχθρικός και αντιδεοντολογικός. Οι ίδιοι κύκλοι του κόμματος της αξιωματικής Αντιπολίτευσης -οι ίδιοι που δήλωναν ενοχλημένοι από τη life style εκδοχή του προέδρου του κόμματος- έλεγαν πως είναι καιρός οι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ, και ιδίως η ηγετική ομάδα, να επανέλθουν στη συλλογικότητα και στην προσφυγή στην εσωκομματική δημοκρατία. Να πάψει να γίνεται πολιτική συζήτηση και να προβάλλεται η πολιτική του κόμματος μέσω των καναλιών και να αρχίσει και πάλι ο διάλογος στα θεσμικά όργανα και στις οργανώσεις του κόμματος.

Η στάση του Σπίρτζη οδήγησε στην επιστολή και σε πρόταση παραπομπής του στην επιτροπή δεοντολογίας, όπου επικεφαλής είναι ο Γιάννης Μπενίσης, με το αιτιολογικό πως παραβιάζει συγκεκριμένο άρθρο του καταστατικού με τον τρόπο που τοποθετείται δημοσίως.

Όμως, οι διαφωνίες εντός του ΣΥΡΙΖΑ αφορούν γενικότερα την παραγωγή πολιτικής αλλά και τη φυσιογνωμία του, με πρώτιστο μέλημα τη “συγκράτηση” του Κασσελάκη που πέφτει σε λάθη, λόγω… απειρίας.

Τα 87 στελέχη, τα οποία δεν πρόκειται να αποχωρήσουν από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά συντεταγμένα θα εκφράζουν τις απόψεις τους, έχουν καταθέσει τη δυσαρέσκειά τους για τις αναφορές στο μαύρο χρήμα, που έχει κάνει ο Στέφανος Κασσελάκης όσο και για τις οργανωτικές αλλαγές που προτείνει. Με φόντο λοιπόν το συνέδριο του Οκτωβρίου δεν προτίθενται να χαμηλώσουν τους τόνους, απεναντίας οργανώνονται για να δώσουν το δικό τους στίγμα.

Για το θέμα δε που άνοιξε για το όνομα του κόμματος -αν θα αλλάξει δηλαδή- ο Στέφανος Κασσελάκης είχε δηλώσει:

«Δεν είναι δική μου απόφαση αυτό», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης και πρόσθεσε: «Προφανώς ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα ιστορικό όνομα. Τα ονόματα έχουν ένα brand στην κοινωνία. Προσωπικά επιθυμώ να το κρατήσω, αλλά δεν είναι δική μου απόφαση. Είναι απόφαση των συνέδρων, απόφαση των μελών του κόμματος αν επιθυμούν να το αλλάξουν. Το βασικό είναι ότι χρειαζόμαστε μια μεγάλη προοδευτική συμμαχία. Είναι το δεύτερο μισό του ονόματος που είναι το σημαντικό όσον αφορά στην παραγωγή πολιτικής από εδώ και πέρα».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα