Κεραμέως: Έκτακτη βάρδια μόνο σε συγκεκριμένες επιχειρήσεις

Παρά τη σκληρή κριτική της αντιπολίτευσης πως η κυβέρνηση προωθεί την εξαήμερη εργασία, η υπουργός Εργασίας ξεκαθάρισε πως δεν ισχύει κάτι τέτοιο και πως ο νόμος παρέχει τη δυνατότητα της έκτακτης βάρδιας σε πολύ συγκεκριμένες κατηγορίες επιχειρήσεων    

Η υπουργός Εργασίας Νίκη Κεραμέως,  στον ΣΚΑΙ εξήγησε ,σχετικά με τον νόμο για την έκτακτη βάρδια, τι ισχύει και ποιους αφορά ο νόμος τονίζοντας ότι  “Δεν υπάρχει εξαήμερη εργασία”.

Δήλωσε δε ότι ΄’ εάν ξαφνικά η Ελλάδα από το πενθήμερο είχε περάσει στο 6ήμερο, το Σάββατο που μας πέρασε, οπουδήποτε και να κοιτούσατε ο κόσμος θα δούλευε. Έχει θεσμοθετηθεί η δυνατότητα για μία έκτακτη βάρδια σε πολύ συγκεκριμένες κατηγορίες επιχειρήσεων, δηλαδή αυτές που δουλεύουν 24 ώρες το 24ωρο, διυλιστήρια, εργοστάσια, βιομηχανίες και πρέπει να έχουν και κυλιόμενες βάρδιες», διευκρίνισε.

«Ακόμα και σε αυτές τις περιπτώσεις δεν εμπίπτουν όλοι οι εργαζόμενοι. Ακόμα και αν σε μία βιομηχανία που λειτουργεί 7 ημέρες την εβδομάδα, 24 ώρες το 24ωρο, το λογιστήριο δεν λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο», είπε η κυρία Κεραμέως.

«Αν για οποιοδήποτε λόγο χρειαστεί να γίνει η έκτακτη βάρδια, πρώτα απ’ όλα δεν μπορεί να γίνεται κάθε Σάββατο. Αυτό είναι παράνομο. Αν έρθει ο εργοδότης και πει εσύ θα δουλεύεις κάθε Σάββατο, είναι παράνομο», τόνισε.

Επίσης η Υπουργός ανέφερε  τις προσαυξήσεις για τις περιπτώσεις αυτές,που είναι  συν 40% εάν η έκτακτη βάρδια είναι Σάββατο,+115% του ημερομισθίου εάν είναι Κυριακή ή αργία και +140% αν είναι Κυριακή, αργία και νυχτερινά

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα