Απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ στην διάρκεια ομιλίας του, νεκρός ο δράστης κι ένας πολίτης (vid)

Επίθεση με πυροβολισμούς εκδηλώθηκε κατά τη διάρκεια ομιλίας του Ντόναλντ Τραμπ στην Πενσυλβάνια και τραυμάτισαν στο αυτί τον υποψήφιο Αμερικανό πρόεδρο. Για απόπειρα δολοφονίας κάνουν λόγο οι Αμερικανοί.

Την ώρα που μιλούσε ο πρώην πρόεδρος προς τους παρευρισκόμενους ακούγονται ριπές, πιθανώς από όπλο και λίγο μετά εμφανίζεται τραυματισμένος στο αυτί.

Αμέσως έπεσαν πάνω του οι άνδρες της ασφάλειάς του και όταν σηκώθηκε έδειχνε σαστισμένος, αλλά και εκνευρισμένος. Οταν συνειδητοποίησε πως έχει τραυματιστεί ελαφρά στο αυτί, έσφιξε τη γροθιά του προς το κοινό και η ασφάλειά του τον απομάκρυνε.

Ασφάλεια Τραμπ: Είναι καλά στην υγεία του, νεκρός ο δράστης
Σύμφωνα με τις υπηρεσίες ασφαλείας των ΗΠΑ, είναι καλά στην υγεία του και βρίσκεται υπό μέτρα υψηλής προστασίας. Δεν έχει γίνει ακόμη σαφές τι ακριβώς έχει συμβεί, αλλά είναι δεδομένο ότι υπήρχε τραυματισμός του και ότι μετά από αυτόν, σήκωσε τη γροθιά του προς το πλήθος, έχοντας αίματα στο πρόσωπό του.

 

Σημειώνεται πως ο πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ έδειχνε έναν πίνακα με τους αριθμούς των διελεύσεων στα σύνορα, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, όταν άρχισαν οι ριπές.

Σύμφωνα με πηγές από την αστυνομία, ένα άτομο «εξουδετερώθηκε» και φέρεται να είναι αυτός ο οποίος πυροβόλησε.

 

Λίγο αργότερα επιβεβαιώθηκε πως ο δράστης είναι νεκρός, όπως και ένας πολίτης που είχε πάει να παρακολουθήσει την ομιλία.

Mπάιντεν: «Αρρωστο αυτό που συνέβη, θα μιλήσω μαζί του»
Ο Τζο Μπάιντεν έλαβε προκαταρκτική ενημέρωση για το συμβάν σε προεκλογική εκδήλωση του Ρεπουμπλικάνου αντιπάλου του στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, του Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Αργότερα έκανε και ανάρτηση για την επίθεση:

«Ενημερώθηκα για τους πυροβολισμούς στην ομιλία του Τραμπ στη Πενσιλβάνια. Είμαι χαρούμενος είναι ασφαλής και καλά. Προσεύχομαι γι΄αυτόν και την οικογένεια του, αλλά και όσων βρίσκονταν εκεί, όσο περιμένουμε περισσότερες πληροφορίες. Εγώ και η Τζιλ είμαστε ευγνώμονες για τις υπηρεσίες ασφάλειας που τον απομάκρυναν γρήγορα. Δεν χωρά τέτοιου είδους βία στις ΗΠΑ. Πρέπει να ενωθούμε ως έθνος και να την καταδικάσουμε» έγραψε.

Αργότερα, μιλώντας στα ΜΜΕ χαρακτήρισε «άρρωστο» αυτό που συνέβη και είπε πως θα έρθει σε επικοινωνία μαζί του.

Η Καμάλα Χάρις κάλεσε σύσκεψη, ενώ έχει διαταχθεί να φρουρούνται με δρακόντεια μέτρα, κτίρια τα οποία ανήκουν στον Τραμπ.

Ηδη μυνήματα έχουν κατακλύσει τα σόσιαλ από Ρεπουμπλικάνους, αλλά και πολιτικούς αρχηγούς ξένων κρατών όπως ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ο Βίκτορ Ορμπαν κ.α Αμφότεροι, τον αποκαλούν μάλιστα «πρόεδρο Τραμπ».

Ακόμη και πολιτικοί του αντίπαλοι στάθηκαν στο πλευρό του.

 

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα