Ολυμπιακοί Αγώνες: Βούτηξε στον Σηκουάνα Γαλλίδα υπουργός

Η υπουργός Αθλητισμού της Γαλλίας, Αμελί Ουντεά Καστερά έκανε βουτιά και κολύμπησε το Σάββατο (13.07.2024) στον Σηκουάνα, σε μια προσπάθεια να δείξει πως ο ποταμός της πρωτεύουσας είναι αρκετά καθαρός και έτοιμος για να “υποδεχθεί” αγωνίσματα κολύμβησης στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 (26 Ιουλίου-11 Αυγούστου).

Την Ουντεά Καστερά «συνέλαβε» ο τηλεοπτικός φακός του BFM TV, καθώς κολύμπησε για λίγο κοντά στις γέφυρες Alexandre III και Invalides, στο Σηκουάνα.

Το τρίαθλο και τα αγωνίσματα της κολύμβησης σε ανοιχτή θάλασσα είναι προγραμματισμένο να διεξαχθούν στο Σηκουάνα, με τον φημισμένο ποταμό να έχει χρησιμοποιηθεί και στους Ολυμπιακούς Αγώνες που έλαβαν χώρα στο Παρίσι το 1900.

Στο πλευρό της Ουντεά Καστερά βρέθηκε ο Γάλλος Παραολυμπιονίκης του τριάθλου, Αλέξις Ανκίνκαντ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η δήμαρχος της γαλλικής πρωτεύουσας, Αν Ινταλγκό, η οποία υπερασπίστηκε την εκστρατεία για τον έγκαιρο καθαρισμό του -συχνά μολυσμένου- ποταμού ενόψει των Αγώνων, έχει επίσης υποσχεθεί να κολυμπήσει στον Σηκουάνα, προκειμένου να σηματοδοτήσει την άφιξη των Ολυμπιακών στο Παρίσι και την καταλληλότητα του ποταμού για κολυμβητικές εκδηλώσεις.

Σύμφωνα με αναφορές ανάλυσης που δημοσιεύθηκαν την Παρασκευή (28.06.2024) από το δημαρχείο του Παρισιού για την εβδομάδα από 16 έως 23 Ιουνίου, ο Σηκουάνας ήταν ακόμα μολυσμένος ένα μήνα πριν από την έναρξη των Αγώνων, πέρα από τα πρότυπα που απαιτούνται για τη διεξαγωγή του κορυφαίου αθλητικού γεγονότος εκεί.

Θυμίζουμε ότι ο φημισμένος ποταμός θα φιλοξενήσει και την τελετή Έναρξης των Αγώνων.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα