“Αποτσιπροποίηση” στον ΣΥΡΙΖΑ και διαγραφή Σπίρτζη, στις κορυφαίες προτεραιότητες του Στέφανου

"Τιμή η διαγραφή μου", απαντά το στέλεχος του κόμματος - "Στα μαχαίρια" η φρουρά του Αλέξη με τους Kasselakistas, με αφορμή το οικονομικό κραχ

Ότι είναι να γίνει, θα γίνει εντός καλοκαιριού, σύμφωνα με τις εξαγγελίες Κασσελάκη, που σκοπό έχει να μην αφήσει τίποτα όρθιο στον ΣΥΡΙΖΑ όπως τον ξέραμε. Η βιασύνη δεν οφείλεται σε άλλο λόγο, πέραν του ότι θέλει να ανακτήσει τον πλήρη έλεγχο της Κουμουνδούρου το πολύ μέχρι το φθινόπωρο, όπου θα πραγματοποιηθεί το «συνεδριακό ρεκτιφιέ» του κόμματος. Βέβαια όποιος βιάζεται…

Η ραγδαία, ωστόσο, «αποτσιπροποίηση» της αξιωματικής αντιπολίτευσης ακουμπά και ζητήματα οικονομικής διαχείρισης, αφήνοντας πληγές στη δημόσια εικόνα τόσο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, όσο και του πρώην προέδρου του επί 15 χρόνια, Αλέξη Τσίπρα, γεγονός που πυροδοτεί οξείες αντιδράσεις μεταξύ των στελεχών της παλιάς φρουράς του κόμματος.

Προωθώντας το σχέδιό του, ο Στέφανος Κασσελάκης απάντησε χθες στο Talk Radio για το εάν ο προκάτοχός του, Αλέξης Τσίπρας ήταν πλήρης γνώστης της οικονομικής κατάστασης του ΣΥΡΙΖΑ πως «προφανώς, γιατί υπήρξε πρόεδρος 15 χρόνια του κόμματος», λέγοντας ακόμη πως ό,τι διαχειρίζομαι και διαχειριζόμαστε στα συλλογικά μας όργανα είναι, γιατί υπήρξε προϊόν μιας ηγεσίας 15 χρόνων. «Πριν από τις ευρωεκλογές του είχα αναφέρει πολλές φορές αυτά τα ζητήματα» υποστήριξε στην ίδια κατεύθυνση ο κ. Κασσελάκης, συμπληρώνοντας επιπλέον ότι «το μόνο που μπορώ να σας πω είναι ότι είχαν όλοι γνώση για τα ζητήματα του κόμματος». «Μέσα σε αυτά και τα οικονομικά ζητήματα του κόμματος» παρατήρησε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, για να καταλήξει πως «και αυτό είναι λυπηρό κατά τη γνώμη μου».

Πολύ περισσότερο, όταν ο σημερινός πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ανέφερε για τον προκάτοχό του πως «έγινε ένα τεράστιο άνοιγμα (σε προμηθευτές) πέρυσι στις εκλογές και μάλιστα μεταξύ των δύο εκλογών όπου ήταν ξεκάθαρο ότι θα μειωθεί η κρατική επιχορήγηση τον επόμενο χρόνο», εντοπίζοντας δηλαδή τις ρίζες του οικονομικού κραχ του κόμματος στην τελευταία φάση της Προεδρίας του Αλέξη Τσίπρα.

Η παραπάνω αποστροφή έχει εξοργίσει τη «φρουρά Τσίπρα», μαζί με το γεγονός ότι στελέχη προσκείμενα στον πρώην Πρωθυπουργό δεν είχαν ενημερωθεί από τον κ. Κασσελάκη για τις εθελούσιες εξόδους στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», όπως οι ίδιοι υποστηρίζουν, ανεβάζοντας τα επίπεδα της έντασης μεταξύ των δύο στρατοπέδων.

Την ίδια ώρα, ωστόσο, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δεν κρύβει τις προθέσεις του, καθώς άφησε ανοιχτά χθες τόσο την αλλαγή ονόματος και την συνεργασία με τα προοδευτικά κόμματα, όσο και τη διαγραφή του Χρήστου Σπίρτζη.

«Στο συνέδριο επανίδρυσης μπορεί να συμμετέχει ο κόσμος και να φτιάξει ένα νέο κόμμα που θα ανταποκρίνεται στο 2024. Θα είναι ένα άλλο κόμμα. Οι Σύνεδροι θα αποφασίσουν στο συνέδριο του Οκτώβρη. Πάντα σέβομαι τις αποφάσεις των μελών δεν έχω καμιά αμφιβολία ότι η πρόθεση όλων είναι να έχουμε ένα σύγχρονο κόμμα, το οποίο μπορεί να φέρει ρηξικέλευθες αλλαγές στην κοινωνία μας» απάντησε για το ενδεχόμενο συνεργασίας των προοδευτικών δυνάμεων, ενώ «προσωπικά επιθυμώ να το κρατήσω, αλλά δεν είναι δική μου απόφαση. Είναι απόφαση των συνέδρων, των μελών του κόμματος εάν επιθυμούν να το αλλάξουν. Προφανώς για μένα ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ιστορικό όνομα» αποφάνθηκε ως προς την… ταμπέλα της Κουμουνδούρου.

Παράλληλα, ο κ. Κασσελάκης υπεραμύνθηκε των «συλλογικών διαδικασιών» για το ενδεχόμενο διαγραφής του πρώην Υπουργού, Χρήστου Σπίρτζη, το οποίο σχεδόν προεξόφλησε, όταν ισχυρίστηκε πως «οποιαδήποτε ομάδα μελών μπορεί να προβεί στην Επιτροπή δεοντολογίας για να καταγγείλει ότι θέλει και μετά η Επιτροπή να αποφασίσει. Θα σεβαστώ την απόφαση της Επιτροπής αλλά θα παρότρυνα τον κύριο Σπίρτζη να κάνει αντιπολίτευση με την ίδια θέρμη και στον κ. Μητσοτάκη, όχι μόνο στο κόμμα του».

Κλείνοντας, πάντως, τους λογαριασμούς του με το παρελθόν του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ο σημερινός Πρόεδρός του παρατήρησε -με αφορμή ερώτηση ακροατή για την υπόθεση Καλογρίτσα- πως «δεν έχω να σχολιάσω τίποτα επ’ αυτού. Δεν ξεχνώ τίποτα», σημειώνοντας με νόημα «είναι καλό να αφήσουμε τις κομματικές προπαγάνδες και επαναλήψεις», για να υπογραμμίσει όμως πως «όσα λάθη έχουν γίνει επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να τα αναλύσουν οι ιστορικοί, οι πολιτικοί αναλυτές και προφανώς ο τέως Πρόεδρος».

Σηκώνοντας το γάντι του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, μετωπική επίθεση εξαπέλυσε χθες από μεριάς του ο πρώην Υπουργός και σταθερός συνομιλητής του Αλέξη Τσίπρα, Χρήστος Σπίρτζης, στον τηλεοπτικό σταθμό Attica.

Ο πρώην Υπουργός τοποθετήθηκε απέναντι στην επιστολή 70 μελών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ που ζητούν τη διαγραφή του για «αντικαταστατική και αντικομματική συμπεριφορά», απαντώντας πως «όποιος διαφωνεί θα τον διαγράφει ο Κασσελάκης; Ας τον διαγράφει, κακό του κεφαλιού του. Εμένα καλό θα μου κάνει προσωπικά». «Το εύχομαι» δήλωσε για την πιθανότητα διαγραφής του, ενώ «θα ήταν τιμή μου να διαγραφώ από ομάδες ανθρώπων που μιλούν με υβριστές του ΣΥΡΙΖΑ, από ανθρώπους που κατηγορούν και ρίχνουν λάσπη στον Αλέξη Τσίπρα για μαύρα χρήματα και μετά το αλλάζουνε», τόνισε ο κ. Σπίρτζης.

Μάλιστα, «να μαζέψουμε 70 υπογραφές να τον διαγράψουμε, γιατί προφανώς άδειασε τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με την ανακοίνωση που είχε κάνει» σχολίασε ο κ. Σπίρτζης για τη διαφοροποίηση του πρώην Υπουργού, Νίκου Παππά για τον πέμπτο τραπεζικό πυλώνα. «Ή και να μαζέψουμε 70 υπογραφές να διαγράψουμε τον Στέφανο Κασσελάκη σε ό,τι έχει διαφοροποιηθεί από τις βασικές αρχές και θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ ή γιατί έκανε την ανάρτηση που έκανε, για τα παιχνίδια του Αλέξη Τσίπρα», πρόσθεσε.

Τέλος, ο κ. Σπίρτζης υποστήριξε πως «μπαίνουν τα εξής ερωτήματα: Οι υβριστές μας στο διαδίκτυο και μάλιστα με πολύ ανοίκειο τρόπο, με σεξιστικά υπονοούμενα, με χαρακτηρισμούς, μιλάμε για αθλιότητες, όχι για βούρκο, για βόθρο…», ενώ «αν δεν τον εκφράζουν οι 70 που είναι στρατός του, αν δεν τον εκφράζει ο αδελφός του, αν δεν τον εκφράζουν τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής που μας υβρίζουν, δεν τον εκφράζει ο Νίκος ο Μωραΐτης που μιλάει με το διευθυντή του, τότε ποιος τον εκφράζει; Ας τους απομακρύνει τότε», κατέληξε ο κ. Σπίρτζης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα