Συμμαχία ΠΑΟΚ-Θρύλου: Στις εκλογές ναι. Στα άλλα βλέπουμε….

Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ συμμαχήσαν μόνο για τις εκλογές ενώ θα δείξει αν θα συνυπάρξουν με την επιλογή της ΚΕΔ, με την κατάρτιση των πινάκων των διαιτητών, την επαγγελματική διαιτησία, αλλά και τις απαιτήσεις των φανατικών ότι ο δικέφαλος θα πρέπει να σπρώχνεται. Και να μην φωνάζει κι ο Λουτσέσκου

Άντε, να τελειώνει αυτή η παπαριά με το Euro 2024, να επανέλθουμε στα δικά μας. Μιλάμε, ότι είναι η χειρότερη όλων των εποχών. Κάτι παιδάκια που τρέχουν 90 λεπτά και στο τέλος κλατάρουν. Είδες τίποτα καινούργιο στην Γερμανία; Όλες οι ομάδες παίζουν το ίδιο πράγμα. Καμία καινοτομία. Παράλληλες πάσες, μέχρι να βρεθεί ένας ελεύθερος. Τρομερά κουραστικό πράγμα, ρε.

Αυτοί σκοτώνουν το ποδόσφαιρο. Αυτό γίνεται καιτην Ευρώπη και την Λατινική Αμερική. Το είπε κι ο φιλόσοφος Μπιέλσα, ότι έτσι όπως πάει το ποδόσφαιρο, στο τέλος – τέλος δεν θα ασχολείται κανένας. Θα μείνουν μόνοι τους οι παίκτες αι ο προπονητής. Άπαξ, σου λέει και το ζητούμενο είναι μονάχα η νίκη γιατί αυτή και μόνο πουλάει, ό,τι είδες, είδες από μπάλαμε τεχνίτες και ντρμπλαδόρους. Σειρά παίρνουν τα τρεχαντήρια.

Κι από την άλλη, έχεις και τους legendsνα μιλάνε για μπάλα και καταλαβαίνεις ότι το μόνο που έκαναν όταν έπαιζαν, ήταν μόνο να παίζουν. Χαμπάρι δεν έπαιρναν τι έπαιζαν. Κι αυτοί όλοι έχουν παράπονα ότι δεν τους αξιοποίησε, λέει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Αν είναι να λέει ο Ντέμης και οι άλλοι ότι ο Γιαμάλ πέτυχε φανταστικό γκολ, που ακριβώς θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και να προσφέρει; Πλάκα κάνουμε τώρα; Κρίμα, ρε να σου σχολιάζει ο Χαριστέας «για πρώτη φορά βλέπουμε σ’ αυτό το Γιούρο τους Άγγλους φιλάθλους τόσο ενθουσιασμένους». Μετά την πρόκριση στον τελικό το είπε. Το σταματάω, να μην πάει άλλο μακριά η βαλίτσα. Για Μαρινάκη, Ιβάν Σαββίδη και Μάκη Γκαγκάτση θα σου μιλήσω.

Ο Ολυμπιακός κι ο ΠΑΟΚ έχουν συμμαχία, σου λέει. Τι θα πει συμμαχία, ρε. Ενώθηκαν δυο ενάντια σε ποιον; Υπάρχει κανένααντίπαλο δέος; Ο Μελισσανίδηςτην έκανε κι άφησε να ορφανά να κλαίνε. Ο Αλαφούζος είναι εκτός συναγωνισμού. Το παλικάρι δεν καταλαβαίνει γρι τι συμβαίνει γύρω του. Κι ευτυχώς δεν βγήκε πρόεδρος στην Super League.

Ο Γκαγκάτσης συμμάχησε με τον Μαρινάκη, σου λέει. Μάλιστα. Για τις εκλογές συμφώνησαν όχι για το μετά. Πρόσεξε, τι σου λέω. Είπανε να πάνε μαζί στις εκλογές, γιατί ο Μελισσανίδης θα κατέβαζε τον Ισίδωρο Ντογιάκο. Την «είδηση» ανέβασε ο γνωστός Γιαννάκης και λίγο μετά την κατέβασε.

Ο Ντογιάκος  έκανε κανα-δυο τηλέφωνα, κατάλαβε ότι θα έχανε πανηγυρικά από έναν δικηγόρο και τελικά είπε όχι. Ο Μελισσανίδης έδωσε την ΠΑΕ στον Ηλιόπουλο κι έμεινε μόνος του ο Γκαγκάτσης. Και ρωτάω τώρα, εγώ: Έχει καμιά ανάγκη ο Μάκαρος τον Μαρινάκη; Αέρα – πατέρα θα βγει πρόεδρος, αφού δεν κατεβαίνει άλλος. Και έχει και την πλειοψηφία σε Ενώσεις. Τι τον θέλει τον Μαρινάκη; δεν τον χρειάζεται για να κυβερνήσει.

Να στο πω αλλιώς. Αύριο θα πρέπει να αποφασίσει ο Μάκης για τον ξένο αρχιδιαιτητή. Κι όχι μόνο γι αυτόν, αλλά και για τον αναπληρωτή πρόεδρο της ΚΕΔ. Τον καινούργιο Σταύρο Μάνταλο. Θασυνεννοηθεί με τον Μαρινάκη; Θα συναποφασίσουν; Μπορεί να ζητήσει την γνώμη του θεσμικά, ως προέδρου της SuperLeague, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα τον ακούσει κιόλας. Ύστερα, ο Μάκης είναι γιος του Βασιλομπίλαρου. Έτσι, ξεσκέπαστο στα αγκάθια θα τον αφήσει τον υιό τον αγαπητό;

Πάμε παρακάτω. Για τους πίνακες των διαιτητών έχουν συμφωνήσει ο Μάκης με τον Μαρινάκη; Καμία συμφωνία, σου λέω εγώ. Ο Μαρινάκης, κατά πως λέει η πιάτσα, ζήτησε να εξαφανιστούν από την διαιτησία γενικά, ο Διαμαντόπουλος, ο Παπαδόπουλος και ο Μανούχος. Τι θα κάνει ο Μάκης; Θα ζητήσει από την ΚΕΔ ξεγράψουν τον μεζούρα που έχει προσφέρει τόσες υπηρεσίες στον ΠΑΟΚ; Ο Γιαννάκης ο Παπαδόπουλος που είναι από την Μακεδονία; Θα τον διώξει ο Μάκης για να ικανοποιήσει τον Μαρινάκη;

Και με την επαγγελματική διαιτησία, τι χαμπάρια; Ο Μαρινάκης το δήλωσε καθαρά ότι θέλει το μοντέλο της Premier League. Κάτι σαν ημιαυτόνομη θέλει την διαιτησία. Τα ίδια, δηλαδή, που έλεγε και όταν ξαναήταν πρόεδρος της Super League. Θα συμφωνήσει ο Γκαγκάτσης να αποκτήσει αυτονομία η διαιτησία ή θ΄ αρχίσει τα μπαλτάτικα ότι η διαιτησία πρέπει να ανήκει αποκλειστικά στην ΕΠΟ; Άπαξ εσύ ξέρεις κανέναν να έχει μέλι στο δάκτυλο και να μην το γλείφει, να μας το πεις να τον μάθουμε.

Ο Μαρινάκης είπε σοβαρά πράγματα στην πρώτη του ομιλία. Ότι θέλει να φέρει χρήμα στιες δυο λίγκες. Όχι μόνο από τα τηλεοπτικά. Και μπορεί να το κάνει. Μαρινάκης είναι. Σηκώνει ένα τηλέφωνο και κάνει ένα deal.

Αν όμως, ο άλλος, όσο και φίλος του να είναι, βλέπει ότι στην ΕΠΟ θα έχουμε μία από τα ίδια, γιατί να του δώσει λεφτά, ρε, πλάκα κάνουμε τώρα; Κανένας δεν έχει λεφτά για πέταμα, όσα και να του περισσεύουνε. Άπαξ και δει ο άλλος να κυκλοφοράνε Μανούχοι και Φωτιάδες, γιατί να βάλει τα λεφτά του; Για να πάρει πίσω τι; Μέχρι τώρα, όποιος έβαζε λεφτά, το έκανε για δικό του όφελος.

Ερώτηση: Για αυτά που είπε ο Μαρινάκης στην πρεμιέρα του, υπήρξε καμία απάντηση από τον Μάκη Γκαγκάτση, το νέο πρόεδρο της ΕΠΟ; Καμία. Αυτό δεν σημαίνει και τίποτα, βέβαια, για να είμαστε και δίκαιοι και σωστοί. Σου λέει ο Μάκης, κάτσε πρώτα να κάτσω στην καρέκλα και μετά το συζητάμε.

Είπε και το άλλο ο Μαρινάκης, που είναι σημαντικό. Το διατύπωσε έτσι ακριβώς: «Απομάκρυνση από το σώμα του ποδοσφαίρου, παραβατικών και στοιχηματζήδων με την ύπαρξη συγκεκριμένων κριτηρίων συμμετοχής για τις ομάδες».

Τι σημαίνει αυτό το πράγμα; ότι ο Μαρινάκης θέλει να πετάξει έξω τους Γιαννάκηδες και τους κολλητούς του μόνο ή μήπως και κάτι περισσότερο; Το τμήμα αδειοδότησης της ΕΠΟ το θέλει αναβαθμισμένο. Ποιοι θα το στελεχώσουν; Οι ίδιοι; Θα δείξει τι θα κάνει ο Μάκης. Για παράδειγμα: Έρχεται ο άλλος από την Αυστραλία, ο Μπιλ Πάπας. Βασίλειος Παπαδόπουλος. Όποιοι βγάζουν κανένα φράγκο παραπάνω στο εξωτερικό, αλλάζουν και το επίθετο του. Πάπας, του λέει. Ούτε καν Παπάς. Φορτωμένος και καλά και πάει και αγοράζει την Ξάνθη. Και την καταστρέφει την Ξάνθη. Οι μισές τράπεζες στην Αυστραλία τον ψάχνανε. Αυτό τελειώνει, σου λέει ο Μαρινάκης. Μπορεί να η πολιτεία να έχει τους δικούς της κανόνες για τους επενδυτές, αλλά κι εμείς βάζουμε τους δικούς μας.

Για να στο κλείσω με το ωραιότερο. Ο Μάκης έδωσε μια συνέντευξη πρόσφατα και λέει ότι ήταν στο ματς με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη. Στο 0-2 (τελικό 2-4), δεν άντεχε άλλο,  βγήκε έξω από το γήπεδο, γιατί τον είχε πιάσει η καρδιά του. Λογικό. Από μικρό παιδί είναι στον ΠΑΟΚ ο Μάκης, δικηγόρος του ήταν ο Βασίλης Γκαγκάτσης. Αυτό το πράγμα τελειώνει τώρα που αναλαμβάνει πρόεδρος στην ΕΠΟ; Τώρα θα είναι λιγότερο ΠΑΟΚ ο Μάκης;

Και τελειώνω. Ο Μάκης Γκαγκάτσης ξεκινάει με μεγάλο πρόβλημα. Ότι διαιτητής δεν πρέπει να αδικήσει ούτε κατά ένα αράουτ τον ΠΑΟΚ. Ίσα – ίσα, να του δίνει όχι μόνο τα σπόρια, αλλά και κάτι παραπάνω. Αλλιώς, θα έχει ντράβαλα με την Θύρα 4. Τι, νομίζεις, ρε, μάστορα, ότι περιμένει η Θύρα 4 με πρόεδρο της ΕΠΟ τον Μάκη; Να σφυρίζουν οι διαιτητές πενήντα – πενήντα;

Οι ΠΑΟΚτζήδες από την εποχή της εξυγίανσης άντε να αδικήθηκε δυο – τρεις φορές, αλλά αυτό θυμούνται. Ούτε τα ανύπαρκτα πέναλτι που πήρε ο Πρίγιοβιτς από τον Μανούχο και τον Κουτσιαύτη. Είχαν και τον Λουτσέσκου να βγάζει δηλητήριο και χωρίς λόγο κι άντε, να ευχηθούμε στον Μάκη να είναι σιδηροκέφαλος.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα