ΣΥΡΙΖΑ: «Nα παραιτηθεί ο Χατζηδάκης που εμπαίζει τις επιχειρήσεις για τις επιδοτήσεις στο ρεύμα»

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε μιλά για χιλιάδες επιχειρηματίες που «καλούνται αιφνιδιαστικά να επιστρέψουν επιδοτήσεις για την ακρίβεια στο ρεύμα λόγω κυβερνητικής ανικανότητας»

Για «εμπαιγμό χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων» κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς όπως σημειώνει «καλούνται αιφνιδιαστικά να επιστρέψουν επιδοτήσεις για την ακρίβεια στο ρεύμα λόγω κυβερνητικής ανικανότητας».

Η Κουμουνδούρου σε ανακοίνωση που εξέδωσε τονίζει μεταξύ άλλων ότι «μετά απ’ όλα αυτά, δεν μπορούμε παρά να ζητήσουμε την παραίτηση του κ. Κ. Χατζηδάκη. Επειδή εμπαίζει τους πολίτες.».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

«Εμπαιγμός χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων από τους «άριστους» της κυβέρνησης Μητσοτάκη, καθώς καλούνται αιφνιδιαστικά να επιστρέψουν επιδοτήσεις για την ακρίβεια στο ρεύμα λόγω κυβερνητικής ολιγωρίας και ανικανότητας.

Όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα, με κοινή υπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε στις 10 Ιουνίου – καθόλου τυχαία, μια μέρα μετά τις ευρωεκλογές! – και φέρει πρώτη-πρώτη την υπογραφή του Κ. Χατζηδάκη, χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις υποχρεώνονται να επιστρέψουν την οριζόντια επιδότηση – ύψους εκατοντάδων ευρώ –  που είχαν λάβει το 2022 για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και των αυξημένων τιμών. Κι ο  λόγος; Οι επιδοτήσεις δόθηκαν παράτυπα, καθώς η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν εξασφάλισε την απαραίτητη έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού! 

Να σημειωθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είχε καταθέσει πρώτος σχετική ερώτηση τον Φεβρουάριο του 2024, ενώ η κυβέρνηση ήξερε ήδη από το Δεκέμβρη 2023 ότι οι επιδοτήσεις αυτές θα ζητηθούν πίσω.

Μετά απ’ όλα αυτά, δεν μπορούμε παρά να ζητήσουμε την παραίτηση του κ. Κ. Χατζηδάκη. Επειδή εμπαίζει τους πολίτες, επειδή τέτοια ξαφνική απαίτηση μέσα σε συνθήκες γενικευμένης ακρίβειας, συνιστά κοροϊδία και ανήθικη στάση απέναντι σε σκληρά εργαζόμενους ανθρώπους, επειδή το παραμύθι της ”αριστείας” πρέπει να σταματήσει».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα