Καλή η ΑΕΚ στο 2-2 με τη Γάνδη

Ζίνι και Ρότα τα γκολ της Ένωσης

Στο τελευταίο της φιλικό επί ολλανδικού εδάφους κόντρα στην Γάνδη η ΑΕΚ αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2. Τα γκολ της Ένωσης πέτυχαν οι Ζίνι (1′) και Ρότα (53′) με δύο ασίστ του Λιβάι Γκαρσία. Η εικόνα της ΑΕΚ ήταν αρκετά καλή παρά τις σημαντικές απουσίες.

Η ΑΕΚ στο 1′ έφθασε στο γκολ με τον Ζίνι. Ο Ανγκολέζος εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του Λιβάι Γκαρσία και με εξαιρετικό πλασέ έκανε το 1-0 για την Ένωση. Στο τέρμα ήταν ο Μπρινιόλι. Η τετράδα στην άμυνα αποτελούταν από τους Ρότα, Μήτογλου, Χατζισαφί και Πήλιο. Ο Γιόνσον ήταν το αμυντικό χαφ με τους Ελίασον, Γαλανόπουλο και Μήτογλου να είναι η τριάδα και τον Λιούμπισιτς να κινείται πίσω από τον Λιβάι Γκαρσία.

Η ΑΕΚ διατηρούσε τον έλεγχο του ματς και στο 9′ άγγιξε το 2-0. Ο Ελίασον έκλεψε την μπάλα ψηλά, έδωσε στον Λιβάι που δεν εκτέλεσε, αλλά πάσαρε στον Πήλιο που πλάσαρε άουτ. Η Γάνδη δεν έδειξε κάτι μέχρι το 18′, όταν εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Μπρινιόλι στο build up, ο Χονγκ έκλεψε και «κρέμασε» τον Ιταλό για το 1-1.

Μετά την ισοφάριση οι Βέλγοι βελτίωσαν σημαντικά την εικόνα τους και στο 20′ άγγιξαν το δεύτερο γκολ. Ο Λιούμπιτσιτς έχασε την μπάλα και έδωσε το δικαίωμα στην Γάνδη να φύγει στην κόντρα. Ο Γκούντγιονσεν πέρασε την μπάλα στον Σονγκό, ο οποίος πήρε την κόντρα από τον Χατζισαφί, ο Γιόνσον τον έκοψε σε πρώτο χρόνο και σε δεύτερο μπλόκαρε την μπάλα ο Μπρινιόλι.

Το 1-1 παρέμεινε στο πρώτο 35λεπτο με την Γάνδη να κάνει ακόμη μία καλή φάση με τον Γκούντγιονσεν στο 33′.

Η ΑΕΚ προσπάθησε με την έναρξη του δεύτερου 35λεπτου να απειλεί δις με τον Γιόνσον, αλλά δεν τα κατάφερε με το σουτ του Λιούμπιτσιτς στο 46΄ να μην έχει ευτυχή κατάληξη. Η Ένωση είχε καλή εικόνα, έψαχνε το δεύτερο γκολ που τελικά ήρθε στο 53΄ με 2η ασίστ από τον Λιβάι Γκαρσία. Ο Ρότα από τα δεξιά έκανε κίνηση προς τον άξονα, έκανε το «1-2» με τον Λιβάι και με πλασέ μέσα από την περιοχή έκανε το 2-1.

Η ΑΕΚ άγγιξε το 3ο γκολ στο 60′ με τον Γκαρσία να σημαδεύει με απευθείας εκτέλεση φάουλ το δοκάρι. Στο 62΄ απείλησε εκ νέου με τον Λιούμπιτσιτς για να έρθει η καλή ευκαιρία του 67′ με τον Ζίνι. Ο Μπρινιόλι έβγαλε τη βαθιά μπαλιά, ο Λιούμπιτσιτς κατέβασε και έβγαλε σε θέση βολής τον Ζίνι, όμως τον νίκησε ο Ρουφ.

Ήταν, πλέον, ξεκάθαρο πως το δεύτερο 35λεπτο ανήκε στην ΑΕΚ.

Με την έναρξη του 3ου 35λεπτου αυτή την φορά ο Αλμέιδα άλλαξε την ομάδα πλην Μπρινιόλι. Η ΑΕΚ αγωνίστηκε με τον Ιταλό στην εστία. Στην άμυνα ήταν οι Ραντόνια, Βίντα, Χρυσόπουλος και Κανελλόπουλος. Οι Σιμάνσκι και Ρουκουνάκης κινούνταν στα χαφ. Φερνάντες, Γκατσίνοβιτς και Άμραμπατ μεσοεπιθετική τριάδα πίσω από τον Θεοδωρίδη με το 2-1 να παραμένει και το ματς να μην έχει ιδιαίτερο ρυθμό.

Στο 92′ σε λάθος μεταβίβαση του Μπρινιόλι, έκλεψε ο Κοϊκοτά, ο οποίος με μακρινό πλασέ νίκησε τον εκτός εστίας Ιταλό τερματοφύλακα. Βέβαια για την φάση αυτή διαμαρτυρήθηκε η ΑΕΚ που σε ανάρτησή της στο twitter ανέφερε πως «να σημειωθεί πως στην φάση του δεύτερου γκολ της Γάνδης, έχει γίνει φάουλ στον Μπρινιόλι, με αποτέλεσμα ο γκολκίπερ της ΑΕΚ μετά το χτύπημα να μη μπορέσει να αντιδράσει στο σουτ που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα».

Η Γάνδη ήταν καλύτερη με την ΑΕΚ να κάνει αρκετά λάθη και να γλιτώνει στο 107′ το 3-2. Ήταν εμφανές, πλέον, πως υπήρχε κόπωση στις δύο ομάδες που δυσκολεύονταν να δημιουργήσουν ευκαιρίες.

Στο 118′ ο Αλμέιδα έκανε εκ νέου αρκετές αλλαγές. Μαχαίρας, Κάτσικας, Θεοδωρίδης και Φοφανά μπήκαν στο ματς αντί Γκατσίνοβιτς, Βίντα, Θεοδωρίδη, και Σιμάνσκι με το 2-2 να μην αλλάζει.

Στο τελευταίο της φιλικό, λοιπόν, η ΑΕΚ έδειξε βελτιωμένη εικόνα, για 70 λεπτά ήταν καλή και ειδικά στο δεύτερο 35λεπτο θα μπορούσε να σκοράρει και τρίτη φορά, ενώ και αμυντικά ήταν αρκετά καλή.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα