Στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο ο Γεωργιάδης μετά τη φωτιά: «Έγινε ένα μικρό θαύμα»

Ο υπ. Υγείας αναφέρθηκε στο σύστημα πυρασφάλειας που είχε εγκατασταθεί πρόσφατα. Όπως είπε, η φωτιά έκαψε μόνο ένα χειρουργείο και το νοσοκομείο θα λειτουργήσει και πάλι αύριο

Στο νοσοκομείο Καραμανδάνειο της Πάτρας βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, λίγες ώρες μετά τη μεγάλη φωτιά.

«Θέλω να εκφράσω δημόσια την ευγνωμοσύνη μου στον διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, τον κ. Καρβέλη, αλλά και στη διοικήτρια του νοσοκομείου και στο προσωπικό. Όλοι συνέβαλαν για να γίνει το χθεσινό μικρό θαύμα», δήλωσε αρχικά ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε:

«Εκκενώθηκε το νοσοκομείο με δική μας απόφαση πολύ νωρίς προληπτικά. Αν είχε φτάσει η φωτιά και μετά κάναμε εκκένωση, θα μπορούσε να είχαν συμβεί πολλά δύσκολα περιστατικά με τα μικρά παιδιά εδώ λόγω των καπνών. Αυτό δεν έγινε γιατί πήραμε την απόφαση με τον κ. Καρβέλη πάρα πολύ νωρίς και με την κ. διοικήτρια να γίνει η εκκένωση. Όταν η φωτιά έφτασε εδώ, το νοσοκομείο δεν είχε πλέον ασθενείς, το προσωπικό είχε φροντίσει να απομακρύνει οτιδήποτε εύφλεκτο και άρα μπορούσε το νοσοκομείο να αντιμετωπίσει τη φωτιά με μεγαλύτερη ασφάλεια».

Στη συνέχεια, ο υπουργός αναφέρθηκε στη σημασία του νέου συστήματος πυρασφάλειας που εγκαταστάθηκε πρόσφατα. Όπως είπε, η φωτιά έκαψε μόνο ένα χειρουργείο και το νοσοκομείο θα λειτουργήσει και πάλι αύριο.

Να σημειωθεί ότι το νοσοκομείο αποφάσισε χθες την προσωρινή αναστολή λειτουργίας του, ενώ, όσο έτρεχαν οι εξελίξεις με τη φωτιά, ο κ. Γεωργιάδης ήταν σε επικοινωνία με τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη για να ενημερώνεται σχετικά με την κατάσταση.

Τα νοσηλευόμενα παιδιά διακομίστηκαν με απόλυτη ασφάλεια στο Γενικό Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» και στο ΠΓΝΠ.

Επίσης, στην ίδια σύσκεψη αποφασίστηκε να επισκεφθεί σήμερα το νοσοκομείο κλιμάκιο τεχνικών, ώστε να αποτιμήσει την έκταση των ζημιών που έχουν προκληθεί και να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες για την αποκατάστασή τους.

Το νοσοκομείο γλίτωσε τα χειρότερα χάρη στις ενέργειες του προσωπικού και των πυροσβεστών.

Κατά τη διάρκεια των υπεράνθρωπων προσπαθειών των πυροσβεστικών δυνάμεων και εθελοντών για την απομάκρυνση κατοίκων από συνοικίες της Πάτρας, την ώρα που μαινόταν η φωτιά, η κάμερα του Mega κατέγραψε τη συγκλονιστική στιγμή που αστυνομικός είχε πάρει στην αγκαλιά του έναν ηλικιωμένο άνδρα και τον μετέφερε μακριά από τις φλόγες.

Σημειώνεται ότι μια 45χρονη γυναίκα προσήχθη χθες Τρίτη για τη φωτιά στην Πάτρα, μετά από καταγγελία συγγενικού της προσώπου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24, οι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ προσήγαγαν τη γυναίκα, καθώς συγγενής της κατήγγειλε πως μία μέρα πριν, απειλούσε ότι θα κάψει την περιοχή του Γηροκομείου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα