“Με κοιτάς, σε κοιτώ και μετά σιωπή”: Δύο ξένοι Ανδρουλάκης – Δούκας στο πάρτι του Χρηστίδη

Την ονομαστική του εορτή, γιόρτασε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, με όλη την Τρικούπη παρούσα κι όσοι από τους διεκδικητές δεν παρευρέθησαν, φρόντισαν να εκπροσωπηθούν καταλλήλως. Άλλωστε, ποιος θα ήθελε να χάσει ένα πάρτι με λοξές ματιές, επτά "δελφίνους" -προς το παρόν- και τη σκιά του ασυμβίβαστου πάνω από το κεφάλι του Δούκα;

Ένα ιδιαιτέρως πετυχημένο πάρτι για την ονομαστική του εορτή διοργάνωσε χθες Τρίτη ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης στην εκλογική του περιφέρεια και συγκεκριμένα στον Άγιο Δημήτριο. 

Ο βουλευτής του Νοτίου Τομέα της Αθήνας είχε το «όλον ΠΑΣΟΚ» στο πάρτι του. Δέχθηκε ευχές από τους υποψηφίους προέδρους, μέλη οργάνων, συνδικαλιστές αλλά και την νεολαία του κόμματος.

Αυτό που είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι ότι στο ίδιο πάρτι ήταν καλεσμένοι και έδωσαν το παρών τόσο ο Νίκος Ανδρουλάκης όσο και ο Χάρης Δούκας. Παρούσα ήταν και η Μιλένα Αποστολάκη, ενώ ο Μιχάλης Κατρίνης δεν μπορούσε να παραστεί καθώς ως υποψήφιος πρόεδρος είχε συνέντευξη στο Kontra, ενώ η Νάντια Γιαννακοπούλου είχε συνέντευξη στο Action24.

Στο πάρτι «εκπροσωπήθηκε» και η Άννα Διαμαντοπούλου καθώς εκεί βρέθηκαν η στενή της συνεργάτρια Αθηνά Πανούτσου αλλά και ο σύζυγος της, Γιάννης Σαβαλάνος.

Σύμφωνα με τους παρευρισκόμενους Νίκος Ανδρουλάκης και Χάρης Δούκας δεν συναντήθηκαν καθώς την ώρα που έφτανε ο δήμαρχος Αθηναίων ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ αποχωρούσε γιατί είχε πρωινή συνέντευξη στο Mega. Οι δύο άνδρες κινήθηκαν σαν δύο ξένοι στον χώρο του πάρτι, δεν συναντήθηκαν και δεν χαιρετήθηκαν.

Οι δυο διεκδικητές της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ έβγαλαν φωτογραφίες με τους καλεσμένους, συναντήθηκαν με στελέχη του Κινήματος ενώ είχαν και συζητήσεις με δημοσιογράφους.

Στο πάρτι μεταξύ άλλων έδωσαν το παρών: Δημήτρης Μάντζος, Παναγιώτης Δουδωνής, Ρένια Ζαρκαδούλα, Κώστας Τσουκαλάς, Γιώργος Γκαραβέλας, Ρωξάνη Μπέη, Λευτέρης Καρχιμάκης, Ανδρέας Παπαδόπουλος, κ.ά.

Νέες έριδες προκύπτουν με αφορμή το καταστατικό του ΠΑΣΟΚ. Ο Χάρης Δούκας κάλεσε χθες τον Νίκο Ανδρουλάκη να απαντήσει για το άρθρο στο Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ που προβλέπει ασυμβίβαστο της θέσης δημάρχου και προέδρου του κόμματος.

Το άρθρο 36 του Καταστατικού του ΠΑΣΟΚ προβλέπει ότι «όσα μέλη του φορέα κατέχουν, κατόπιν διορισμού ή εκλογής, έμμισθη θέση πολιτικού χαρακτήρα στο κράτος ή στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και την αυτοδιοίκηση, δεν μπορούν να είναι υποψήφια σε μονοπρόσωπα όργανα». Θέτει, δηλαδή, ασυμβίβαστο ανάμεσα στη θέση του εκλεγμένου δημάρχου και την ιδιότητα του υποψήφιου προέδρου του κόμματος.

Όπως είπε ο Χάρης Δούκας, η παρούσα καταστατική ρήτρα ουσιαστικά αποκλείει ακόμη και τους νυν βουλευτές να είναι υποψήφιοι για πρόεδροι. Άρα, όλους τους σημερινούς επίδοξους διαδόχους Ανδρουλάκη. «Έτσι όπως είναι γραμμένο, θα πρέπει να αναμετρηθούν η Διαμαντοπούλου και ο Κανελλάκης» λένε σκωπτικά στο επιτελείο του δημάρχου Αθηναίων.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα