Οικονομικά ΣΥΡΙΖΑ, τρολς, σχέσεις με Τσίπρα: επιτείνουν τη σύγχυση

Όσο η κ. Κεχαγιά επεδίωκε να αναιρέσει πλήρως τα λόγια του προέδρου περί τρολ και μαύρου χρήματος, στην "αυλή" του Κασσελάκη ο στόχος παραμένει ένας: Να κάνουν τον Τσίπρα να μιλήσει, ώστε το κλίμα στην Κουμουνδούρου να μυρίσει ακόμα πιο έντονα μπαρούτι

Η συζήτηση για τον οικονομικό “αχταρμά” του ΣΥΡΙΖΑ, φαίνεται πως δεν έχει τελειωμό. Για την ακρίβεια, δεν τους σταματά ούτε το ταιμ αουτ των καλοκαιρινών διακοπών. 

Ο Στέφανος Κασσελάκης για μια ακόμη φορά διαχώρισε τη θέση του από την περίοδο Τσίπρα για την οικονομική διαχείριση στο ΣΥΡΙΖΑ είτε αυτό αφορά στα μαύρα χρήματα σε τρολς που στη «δική του βάρδια» δεν έχει αντιληφθεί, είτε για υπέρβαση της δαπάνης κατά 2,5 εκατ€ στις δυο εκλογικές αναμετρήσεις το 2023 που “διέρρευσε” το περιβάλλον του.

Στη χθεσινή συνέντευξή του στο MEGA, ο κ. Κασσελάκης ήταν σαφής ως προς το τι ζητά από τον Αλέξη Τσίπρα: να δηλώσει ξεκάθαρα ότι η ηγετική προσωπικότητα που θα τρέξει τη σύγκλιση των προοδευτικών δυνάμεων δεν μπορεί να είναι άλλος από τον σημερινό πρόεδρο του κόμματος.

Όσο ο κ. Τσίπρας και το περιβάλλον του δεν ασπάζονται δημόσια το αφήγημα αυτό, τόσο θα υποβόσκει μια κατάσταση που πολλοί συναινετικοί του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζουν σε συνομιλητές τους ως «εμφύλιο» μεταξύ νεοπροεδρικών και φρουράς Τσίπρα.

Από την πλευρά του πρώην πρωθυπουργού δεν προτίθενται να σηκώνουν το γάντι καθώς αντιλαμβάνονται περισσότερο από κάθε άλλη φορά ότι ο κ. Κασσελάκης και ο στενός κύκλος των συνεργατών του επιδιώκουν να κάνουν τον Αλέξη Τσίπρα να μιλήσει για να πολωθεί ακόμη περισσότερο το κλίμα.

Και ενώ η ηγεσία χτυπά στο καρφί, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ επιδίωξε να ρίξει κατακόρυφα τους τόνους μαζεύοντας πλήρως όλα όσα είχε υποστηρίξει χθες ο κ. Κασσελάκης. «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε ούτε έχει τρολς. Και όπως είπε ο Στ Κασσελάκης χθες, δεν έχει αυτή  τη στιγμή την οικονομική δυνατότητα να πληρώσει ακόμα και εργαζόμενους. Δεν υπάρχουν τρολς ούτε και μαύρα χρήματα. Ούτε ρήξη υπάρχει ούτε υφέρπουσα κόντρα» ήταν τα λόγια της κας Κεχαγιά.

Μετά από ένα 48ωρο έντονου παρασκηνίου ήρθε και η πρώτη ηχηρή αντίδραση από τον πρώην οικονομικό διευθυντή Θύμιο Γεωργόπουλο: «Οι συκοφάντες ας μάθουν ότι: και για τις δύο εκλογικές διαδικασίες έχουν συνταχθεί αναλυτικές καταστάσεις εσόδων – δαπανών, έχουν υποβληθεί εντός 2μήνου από την ημερομηνία διεξαγωγής της κάθε μίας εκλογικής αναμέτρησης, έχουν ελεγχθεί από τις αρμόδιες ελεγκτικές επιτροπές του δημοσίου και δεν μας έχει καταλογιστεί (έστω για τυπικούς λόγους) ούτε ένα ευρώ» όπως έγραψε σε ανάρτησή του.

Μάλιστα κάλεσε τον άνθρωπο που βρίσκεται πίσω από τις διαρροές για την υπέρβαση των 2,5εκατ€ και «ο οποίος έχει την άποψη της διακίνησης «μαύρων» χρημάτων» να καλέσει τον Οικονομικό Εισαγγελέα, Ελεγκτική Εταιρεία ή Ορκωτούς λογιστές «για να βεβαιώσει τα όσα διαρρέει ή καταγγέλλει».

Τα όσα πάντως διακινούνται από την Κουμουνδούρου και λέγονται και από τον κ. Κασσελάκη έδωσαν νέες λαβές στην κυβέρνηση και στη ΝΔ να αφήνει προσβλητικά υπονοούμενα για τον ΣΥΡΙΖΑ και την ηγεσία του, πρώην και νυν.

«Η εκ νέου δήλωση κατά του Αλέξη Τσίπρα – διότι το «εγώ δεν πληρώνω τρολ του διαδικτύου για να βρίζουν» είναι «ο προηγούμενος πλήρωνε». Άλλη μία καρφάρα για τον Τσίπρα, τόση» ανάφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης με το Θύμιο Γεωργόπουλο να καλεί το πρόσωπο της Κουμουνδούρου που τροφοδοτεί τη συζήτηση «να σταματήσει να υπονομεύει τον ΣΥΡΙΖΑ».

Η ενεργοποίηση της οικονομικής επιτροπής όπως προέβλεπε το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ ήταν μια κίνηση που χαιρετίστηκε από τα στελέχη του κόμματος.

Ο σκοπός της είναι να συντάξει προϋπολογισμό για το κόμμα και με τα ζοφερά οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ καλείται τώρα από την ηγεσία να εξετάσει πόσα χρήματα μπορεί να δώσει το κόμμα για τη διάσωση και τους απλήρωτους εργαζόμενους της Αυγής και «Στο Κόκκινο».

Πληροφορίες θέλουν το ποσό να είναι εξαψήφιο μεν αλλά μακριά ακόμη και από τις πιο απαισιόδοξες εκτιμήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισήγηση βρίσκεται στα χέρια του κ. Κασσελάκη προκειμένου να κάνει μαζί με τον υπεύθυνο οικονομικών του κόμματος τις παρατηρήσεις του για να την παρουσιάσει στη συνέχεια η Οικονομική Επιτροπή στην Πολιτική Γραμματεία της Πέμπτης, που για τα στελέχη της προεδρικής φρουράς για μια ακόμη φορά έρχεται να συνεδριάσει κατόπιν εορτής.

Οι τρεις έμπειροι εφοριακοί που την απαρτίζουν, Τρύφων Αλεξιάδης, Γιώργος Κασσάρας (από το ΠΑΣΟΚ και πρόεδρος των εφοριακών) και Παναγιώτης Μελαχρινός θα εισηγηθούν προτάσεις για εξορθολογισμό στα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ, θα συντάξουν προϋπολογισμο και θα καταθέσουν μαζί με τα άλλα μέλη της επιτροπής Κατάσταση Αποτελεσμάτων Χρήσης Α΄ εξαμήνου 2024, την οποία θα δημοσιοποιήσει η Κουμουνδούρου, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα