Προς συμβιβασμό οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι…

Μοιάζει να απομακρύνεται, σύμφωνα και με πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου, το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, καθώς αυτό είναι το τελευταίο που επιθυμούν τόσο η κυβέρνηση όσο και οι εταίροι – δανειστές μας.  

Οπως έχει γίνει γνωστό από χθες, ο πρωθυπουργός θα έχει εντός της ημέρας τηλεφωνική επικοινωνία με τους άλλους δύο κυβερνητικούς εταίρους, σε μία προσπάθεια να εκτονωθεί η ένταση των τελευταίων ωρών. Μάλιστα, οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως πολύ δύσκολα οι κ.κ. Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης θα σταματήσουν την συμπόρευση, καθώς κοινός στόχος τους είναι «μια αξιοκρατική και σύγχρονη ραδιοτηλεόραση χωρίς τις παθογένειες του παρελθόντος».

Το ερώτημα είναι πως μπορεί να γίνει αυτό, καθώς από τη μία ο πρωθυπουργός είναι ανυποχώρητος στο «λουκέτο» στην ΕΡΤ, ενώ οι πρόεδροι ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ ναι μεν συζητάνε τα πάντα αλλά με την κρατική ραδιοτηλεόραση ανοιχτή. Κάτι που θα μπορούσε να «μαλακώσει» τους Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη είναι να δεσμευτεί ο Αντώνης Σαμαράς ούτως ώστε το νέο σχήμα να λειτουργήσει συντομότερα από το αρχικό πλάνο, πιθανότατα και με κάποιες αλλαγές στο Προεδρικό Διάταγμα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα