Σε πρόσθετη έκδοση ομολόγων ύψους 100 εκατ. ευρώ, προχώρησε η Eurobank

Η τιμή έκδοσης των νέων ομολόγων είναι 100,324%, που συνεπάγεται απόδοση 4,806%

Η Eurobank ολοκλήρωσε την επιπρόσθετή έκδοση 100 εκατ. ευρώ του ομολόγου σταθερού τοκομεριδίου υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας ύψους 650εκατ. ευρώ αποπληρωμής το 2031.

Η τιμή έκδοσης των νέων ομολόγων είναι 100,324%, που συνεπάγεται απόδοση 4,806%.

Η ανακοίνωση της Eurobank

«Η «Eurobank Ergasias Υπηρεσιών και Συμμετοχών Ανώνυμη Εταιρεία» (Eurobank Holdings) ανακοινώνει ότι η θυγατρική της εταιρεία «Τράπεζα Eurobank Ανώνυμη Εταιρεία» (η «Τράπεζα» ή «Eurobank»), ως αποτέλεσμα του σταθερού ενδιαφέροντος θεσμικών επενδυτών για το ομόλογο σταθερού τοκομεριδίου υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας ύψους 650 εκατ. ευρώ αποπληρωμής το 2031 που εξέδωσε η Eurobank στις 30 Απριλίου 2024 (ISIN: XS2806452145) (τα “Αρχικά Ομόλογα”), ολοκλήρωσε επιτυχώς, με ιδιωτική τοποθέτηση μέσω της Banco Santander, μια επιπρόσθετη έκδοση στα Αρχικά Ομόλογα συνολικού ονομαστικού ποσού ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ (τα «Νέα Ομόλογα» και, μαζί με τα Αρχικά Ομόλογα, τα «Ομόλογα»).

Η τιμή έκδοσης των Νέων Ομολόγων είναι 100,324%, που συνεπάγεται απόδοση 4,806%. Τα Νέα Ομόλογα θα συγχωνευθούν και θα αποτελούν μία σειρά έκδοσης με τα Αρχικά Ομόλογα. Ο διακανονισμός των Νέων Ομολόγων θα πραγματοποιηθεί στις 12 Ιουλίου 2024. Τα ομόλογα θα εισαχθούν στην αγορά Euro MTF του Χρηματιστηρίου του Λουξεμβούργου. Τα κεφάλαια που θα αντληθούν από τα Ομόλογα θα συνεισφέρουν στην κάλυψη των υποχρεώσεων του Ομίλου της Eurobank όσον αφορά την Ελάχιστη Απαίτηση Ιδίων Κεφαλαίων και Επιλέξιμων Υποχρεώσεων (Minimum Required Eligible Liabilities – MREL) και θα διατεθούν για επιχειρηματικούς σκοπούς της Eurobank. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το τμήμα Investor Relations investor_relations@eurobankholdings.gr».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα