Υποψήφια για το Ευρωμπάσκετ 2029 η Ελλάδα

Το Προολυμπιακό τουρνουά στο ΣΕΦ δεν στέφθηκε μόνο από αγωνιστική επιτυχία με την πρόκριση της Εθνικής ομάδας, αλλά και από απόλυτη οργανωτική επιτυχία. Τα στελέχη της FIBA συνεχάρησαν την ομοσπονδία για την άρτια λειτουργία σε όλους τους τομείς και τις αλλαγές που έγιναν σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα στο γήπεδο.

Η διοργάνωση αυτή άνοιξε την… όρεξη στη διοίκηση της ΕΟΚ, που, έχοντας αναλάβει και το Ευρωμπάσκετ Γυναικών τον Ιούνιο του 2025 (θα φιλοξενηθεί πάλι στο ΣΕΦ), θέλει να διεκδικήσει και το Ευρωμπάσκετ Ανδρών του 2029. Μάλιστα, έχουν γίνει ήδη οι πρώτες νύξεις στη FIBA, η οποία βλέπει με πολύ θετικό μάτι τη συγκεκριμένη προοπτική, αφού η Ελλάδα παραδοσιακά είναι εγγύηση στη φιλοξενία μεγάλων αθλητικών γεγονότων.

Ακόμη δεν υπάρχει κάτι επίσημο, όπως φάκελος υποψηφιότητας και διεκδίκησης, αλλά το ενδιαφέρον της ομοσπονδίας για να φέρει μια τόσο μεγάλη μπασκετική διοργάνωση στη χώρα για πρώτη φορά μετά το Μουντομπάσκετ του 1998 είναι δεδομένο. Μάλιστα, είναι υπό συζήτηση αν η Ελλάδα μπορεί να διεκδικήσει μόνο τη διεξαγωγή ενός ομίλου και της τελικής φάσης (τα νοκ άουτ από τους «16» μέχρι τον τελικό) ή ολόκληρης της διοργάνωσης, δηλαδή ΚΑΙ των τεσσάρων ομίλων.

Πάντως οι υποδομές υπάρχουν, αφού τόσο το ΟΑΚΑ που ήδη μετατρέπεται σε «παλάτι», όσο και το ΣΕΦ στο οποίο αναμένονται βελτιώσεις, έχουν τα φόντα για να φιλοξενήσουν ένα τόσο μεγάλο γεγονός, όπως επίσης -εφόσον επιλεγεί λύση αποκέντρωσης- γήπεδα όπως το «Παλατάκι» του ΠΑΟΚ, τα «Δύο Αοράκια» του Ηρακλείου ή το κλειστό της ΑΕΚ στα Άνω Λιόσια.

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα