Η Αγγλία στους «4» του Euro

Αγγλία μέσα από τη διαδικασία των πέναλτι πήρε το «εισιτήριο» για τους «4» του Euro 2024, επικρατώντας με 5-3 της Ελβετίας στο Ντίσελντορφ, έχοντας απόλυτη ευστοχία από την ασβεστένια βούλα κι ενώ ο Πίκφορντ είχε αποκρούσει την εκτέλεση του Ακάντζι.

Πλέον, η ομάδα του Γκάρεθ Σαουθγκέιτ θα περιμένει το νικητή του τελευταίου χρονικά προημιτελικού που ακολουθεί, μεταξύ Ολλανδίας και Τουρκίας (22:00), προκειμένου να μάθει την αντίπαλό της στον μεγάλο ημιτελικό της 10ης Ιουλίου στο Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ.

Ένα από τα χειρότερα, ίσως το χειρότερο, πρώτα 45λεπτα που έχουν παιχτεί έως τώρα στο Euro 2024 ήταν αυτό του τρίτου χρονικά προημιτελικού ανάμεσα στην Αγγλία και στην Ελβετία.

Καμία κλασική ευκαιρία και φάσεις… με το σταγονόμετρο μπροστά από τις δύο εστίες, παιχνίδι χωρίς ρυθμό με το… «Γιάννη να φοβάται το θεριό και το θεριό τον Γιάννη». Κάποιες ατομικές ενέργειες του Σάκα, ο οποίος «ταλαιπώρησε» τον Εμπισερ ήταν ό,τι καλύτερο είχε να επιδείξει η Αγγλία στο διάστημα του πρώτου μέρους, απέναντι σε μία απογοητευτική σε σχέση με τα όσα μας είχε προσφέρει στα προηγούμενα παιχνίδια, Ελβετία.

Ένα σουτ του Ράις στο 15′ από το ημικύκλιο της περιοχής με τη μπάλα να βρίσκεται στον Σερ και να απομακρύνεται στη συνέχεια από τον Βάρκγας κι άλλο ένα του Μέινου στο 18′ με την ίδια κατάληξη ήταν όλες κι όλες οι πιο αξιόλογες επισκέψεις στην περιοχή του Ζόμερ.

Τα πέναλτι

Πάλμερ: 1-0
Ακάντζι: Απόκρουση Πίκφορντ
Μπέλιγχαμ: 2-0
Σερ: 2-1
Σάκα: 3-1
Σακίρι: 3-2
Τόνεϊ: 4-2
Αμντούνι: 4-3
Αλεξάντερ-Αρνολντ: 5-3

 

ΑΓΓΛΙΑ (Γκάρεθ Σαουθγκέιτ): Πίκφορντ, Γουόκερ, Στόουνς, Κόνσα (78′ Πάλμερ), Τρίπιερ (78′ Έζε), Μέινου (78′ Σο), Ράις, Σάκα, Μπέλιγχαμ, Κέιν (110′ Τόνεϊ), Φόντεν (115′ Αλεξάντερ-Αρνολντ)

ΕΛΒΕΤΙΑ (Μουράτ Γιακίν): Ζόμερ, Σερ, Ακάντζι, Ροντρίγκες, Φρόιλερ (118′ Σιέρο), Ρίντερ (64′ Τσούμπερ), Τζάκα, Εμπισερ (118′ Αμντούνι), Εντόι (98′ Ζακάρια), Εμπολό (109′ Σακίρι), Βάργκας (64′ Βίντμερ)

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα