Προολυμπιακό: Η ώρα της αλήθειας για την Εθνική

Η… ώρα της αλήθειας έφτασε για την Εθνική, με τον πρώτο από τους… δύο πιο δύσκολους αγώνες -ευχή των Ελλήνων φιλάθλων- που θα δώσει, στον δρόμο προς τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Αντίπαλός της στον πρώτο χρονικά ημιτελικό του Προολυμπιακού Τουρνουά του Πειραιά, το Σάββατο (6/7, 17:30) είναι η Σλοβενία των ΝΒΑers Λούκα Ντόντσιτς και Βλάτκο Τσάντσαρ.

Η νίκη είναι μονόδρομος για τους παίκτες του Βασίλη Σπανούλη, ενώ αν αυτή επιτευχθεί, θα χρειάζονται μία ακόμη, την Κυριακή (7/7, 21:00) στον τελικό, απέναντι στη νικήτρια του ημιτελικού Κροατία-Δομινικανή Δημοκρατία (6/7, 21:00), για να φτιάξουν βαλίτσες για την «Πόλη του Φωτός».

Ο Λούκα Ντόντσιτς έχει δηλώσει πως ο Βασίλης Σπανούλης υπήρξε το παιδικό ίνδαλμά του, ο παίκτης που ήθελε να μοιάσει όταν θα μεγάλωνε και φορά το Νο 77 στους Ντάλας Μάβερικς, γιατί το 7, αυτό που φορούσε ο Σπανούλης ήταν… καπαρωμένο.

Ευχή των Ελλήνων φιλάθλων είναι να χαμογελά ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής Ελλάδας Βασίλης Σπανούλης το βράδυ του Σαββάτου και όχι ο ΝΒΑερ που ονειρεύεται να οδηγήσει τη Σλοβενία στη δεύτερη πρόκρισή της σε Ολυμπιακούς Αγώνες στην Ιστορία και δεύτερη διαδοχική!

Αν και οι… προβλέψεις ήθελαν τους Σλοβένους να τερματίζουν στην πρώτη θέση του Α΄ ομίλου και να συναντούσαν την Ελλάδα, εφόσον αμφότερες προκρίνονταν, μόνο στον τελικό… αποδείχτηκαν… λανθασμένες όσων αφορά στη Σλοβενία.

Η Εθνική Ελλάδας κατέλαβε αήττητη την πρωτιά του Β΄ ομίλου, με δύο νίκες επί των Δομινικανής Δημοκρατίας (109-82) και Αιγύπτου (93-71), αλλά ο Λούκα Ντόντσιτς και η παρέα του «πλήρωσαν» την κακή εμφάνιση στην πρεμιέρα και την ήττα από την Κροατία με 108-92, για να βρουν την «οικοδέσποινα» Ελλάδα στον δρόμο τους μία ημέρα νωρίτερα απ’ ό,τι νόμιζαν.

Όσο κι αν προσπάθησαν για το +29 απέναντι στη Νέα Ζηλανδία για να τερματίσουν πρώτοι… έμειναν μακριά για… έναν πόντο (78-104) και θα τα πουν… στον ημιτελικό με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο!

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα