“ΚΑΝΟΝΙΕΣ” ΣΑΜΑΡΑ: Εκκωφαντικά σιωπηλή η επίσημη Ν.Δ., προκλητικά… λαλίστατα τα τρολ

Στον αγώνα αποδόμησης του πρώην πρωθυπυργού πρωταγωνίστησαν η Ντόρα Μπακογιάννη μαζί με διάφορους «εκλεκτούς» αντισαμαρικούς της έντυπης και ηλεκτρονικής δημοσιογραφίας

Στον χειμαρρώδη λόγο που έβγαλε την περασμένη Δευτέρα στο Πολεμικό Μουσείο ο Αντώνης Σαμαράς δεν βρέθηκε ένα κυβερνητικό στέλεχος να εκφράσει το παραμικρό αντεπιχείρημα στα όσα επεσήμανε ο Μεσσήνιος.

Η τακτική που επιλέχθηκε από την Ηρώδου Αττικού και από την οδό Πειραιώς ήταν αυτή του «Δεν σχολιάζουμε δηλώσεις ή ομιλίες πρώην πρωθυπουργών και πρώην προέδρων του κόμματος» η οποία επισήμως εκφράστηκε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη, που μάλιστα είχε παρακολουθήσει και live ως προσκεκλημένος από τους διοργανωτές της εκδήλωσης στο Πολεμικό Μουσείο την ομιλία Σαμαρά. Προβληματική δίχως άλλο αυτή η στάση του Μεγάρου Μαξίμου, αλλά δεν αποκλείεται να κρίθηκε ότι δεν χρειάζεται να απαντήσει και να εκτεθεί ο πρωθυπουργικός μηχανισμός δεδομένου ότι το γάντι που πέταξε ο Σαμαράς το σήκωσαν αυτόκλητα(;) άλλοι πρόθυμοι.

Πρώτη και καλύτερη η Ντόρα Μπακογιάννη που την περασμένη Δευτέρα με δυσκολία συγκρατούσε την αμηχανία της ακούγοντας τα όσα έλεγε οι πρώην πρωθυπουργός, αλλά με μεγάλη ευκολία έπιασε στασίδι το επόμενο πρωινό στον τηλεοπτικό ΣΚΑΪ για να ειρωνευτεί –κατά την προσφιλή της τακτική– τον Αντώνη Σαμαρά. Από μία ομολογουμένως βαρυσήμαντη ομιλία, το μόνο που «είδε» η κατά τα άλλα έμπειρη πρώην υπουργός Εξωτερικών ήταν ότι ο Σαμαράς δήθεν κατέθεσε «την προσωπική του πικρία» ότι «δεν τον παίζουνε» στη Νέα Δημοκρατία. Πέρα από τις παιδικές ειρωνείες που ψέλλισε, τις υπόλοιπες αιτιάσεις Σαμαρά έκανε ότι δεν τις άκουσε η κυρία Μπακογιάννη, με κυριότερη το «λάθος ψήφισμα» για την εισδοχή του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης που η ίδια ανεξήγητα προώθησε. Υποστήριξε, τέλος, η πρώην ΥΠΕΞ το εξωφρενικά οξύμωρο: ότι ο Καραμανλής έκανε μια ανάλυση για την Ευρώπη και τα εθνικά θέματα με την οποία «συμφωνούμε όλοι», όταν οι θέσεις και οι ενστάσεις κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τα ευρωπαϊκά και τα εθνικά θέματα που εξέφρασαν την ίδια ημέρα και στον ίδιο χώρο οι κ.κ. Σαμαράς και Καραμανλής ταυτίζονται σε απόλυτο βαθμό.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η σκυτάλη της αποδόμησης Σαμαρά πέρασε από τα χέρια της Ντόρας Μπακογιάννη στα χέρια διαφόρων «εκλεκτών» αντισαμαρικών της έντυπης και ηλεκτρονικής δημοσιογραφίας, όπως είναι η… παπαγγελοπουλικών και τουλουπακηκών «φρονημάτων» εφημερίδα του Γιάννη Φιλιππάκη «Δημοκρατία» –διευθυντής της οποίας είναι παρεμπιπτόντως ο συγγραφέας του βιβλίου για τον Καραμανλή και τιμώμενος της εκδήλωσης, Μανώλης Κοττάκης– ή ο ενημερωτικός ιστότοπος protagon.gr πoυ απηχεί τις απόψεις του παλιού «Ποταμιού» και τώρα διάκειται φιλικότατα στη μητσοτακική Νέα Δημοκρατία, στον χώρο του ακραιφνούς κέντρου και που συχνά πυκνά υπερασπίζεται θέματα που άπτονται της woke κουλτούρας. Κι εδώ οι ίδιες ειρωνείες ρετουσαρισμένες σε υποτιθέμενη πολιτική θέση, αλλά για την ταμπακιέρα των όσων είπε ο Αντώνης Σαμαράς άκρα του τάφου σιωπή. Δικαιολογημένο ως ένα βαθμό, καθώς δεν θα είχαν και πολλά να απαντήσουν στον πρώην πρωθυπουργό οι διαβολείς του. Τι θα έλεγαν δηλαδή; Ότι είναι ψέματα ότι έχουν ξεπεράσει κάθε ανεκτό όριο οι μετακινήσεις στελεχών του άλλοτε εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ στην Ν.Δ. (σ..σ με πρόχειρους υπολογισμούς ξεπερνούν τους 20) που αντί να ασπαστούν αυτοί τα νάματα της παράταξης που ίδρυσε πριν από μισό αιώνα ο Κωνσταντίνος Καραμανλής προσπαθούν να ρυμουλκήσουν την Νέα Δημοκρατία στην δική τους αμφιλεγόμενη ατζέντα; Ακόμη και ο πιο αδαής με τα πολιτικά πράγματα της χώρας ξέρει για παράδειγμα ότι ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας Γιώργος Γεραπετρίτης έχει θητεύσει στο πλευρό του Γιώργου Παπανδρέου. Όπως ξέρει επίσης ότι ο ΠΑΣΟΚοαναθρεμμένος πολιτικά υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος ήταν αυτός που πήρε επ’ ώμου την καμπάνια και το «μασάζ» των νεοδημοκρατών βουλευτών για τη νομοθέτηση του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, ώστε να χορεύουν μετά περιχαρείς στα μπαρ και στις πλατείες υπουργοί και στελέχη του κυβερνόντος κόμματος παρέα –άκουσον άκουσον– με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Το μίνιμουμ της αντικειμενικότητας να διέθετε κάποιος θα διαπίστωνε ότι στην μνημειώδη ομιλία της 1ης Ιουλίου στο Πολεμικό Μουσείο ο Αντώνης Σαμαράς δεν διαστρέβλωσε το παραμικρό από όσα συμβαίνουν.

Αντιθέτως επειδή είπε για ακόμη μία φορά μεγάλες αλήθειες, προκάλεσε τη μήνη των κολαούζων της εξουσίας που ξέρουν αλλά δεν θέλουν να παραδεχτούν δημοσίως ότι έχει δίκιο ο πρώην πρόεδρος του κόμματος να λέει ότι είναι αποτυχημένο «το αποκαλούμενο επιτελικό κράτος των 63 μελών του Υπουργικού Συμβουλίου, με ανακυκλούμενους υπουργούς –πάμπολλους και πάντα αλάνθαστους εξωκοινοβουλευτικούς– και με τους βουλευτές σχεδόν απαξιωμένους» γεγονός που αποδοκιμάστηκε από την κοινωνία στην κάλπη και οδήγησε την παράταξη στο χειρότερο εκλογικό αποτέλεσμα, σε αριθμό ψήφων, στην ιστορία της.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα