Γελάει ο Τσίπρας όταν αποκαλούν «νούμερο» τον Κασσελάκη

Συνθήκες ρήξης στις σχέσεις του νυν προέδρουτου ΣΥΡΙΖΑ με τον προκάτοχο του και πρώην πρωθυπουργό

Όσοι γνωρίζουν τον Αλέξη Τσίπρα και συνομιλούν μαζί του δεν εκλαμβάνουν τη σιωπή του ως αδυναμία στο ίδιο χρονικό διάστημα. Κατανοούν, γνωρίζοντας τον εκνευρισμό τους για στοχευμένες διαρροές και συκοφαντικές μομφές, ότι πολύ σύντομα θα αντιδράσει. Το έδαφος, λέγεται πως, οργώνεται και ποτίζεται καθημερινά. Από το περιβάλλον του διαρρέεται πως ο πρώην πρωθυπουργός είναι έξαλλος με τα «τελευταία καμώματα» του διαδόχου του στην ηγεσία του κόμματος.

Ο κ. Τσίπρας θεωρεί πως η μόνη σωτηρία για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι να εκδιωχθεί ο Κασσελάκης. Μάλιστα όπως λένε κάποιοι συνομιλητές του όταν ακούει να τον αποκαλούν «νούμερο» πλέον δεν αντιδρά. Αντίθετα χαμογελά.

Το βέβαιο είναι ότι ο πρώην πρωθυπουργός είναι στην κυριολεξία έξαλλος με τους υπαινιγμούς για τα «μαύρα ταμεία». Και όπως αναλύουν οι συνεργάτες του κ. Τσίπρα «όσο ο Κασσελάκης βλέπει την λάμψη του να ξεθωριάζει, τόσο θα νιώθει μεγαλύτερη ανασφάλεια. Κι αυτό διότι βλέπει το αίτημα για κάτι νέο στην Κεντροαριστερά, όπου όλοι τον έχουν έξω και αναζητεί τρόπο να παραμείνεις το κάδρο».

Όπως εκτιμά το περιβάλλον Τσίπρα «η φρουρά του Κασσελάκη δεν είναι αξιόμαχη. Και το πιθανότερο είναι πως ολοένα και περισσότεροι βουλευτές και στελέχη θα παίρνουν αποστάσεις. Όσο απομακρύνεται η προοπτική επανεκλογής τους και επιστροφής στην εξουσία, οξύνεται η κριτική στα πεπραγμένα Κασσελάκη».

Συνεργάτης του κ. Τσίπρα μας έλεγε πως «η ρήξη ανάμεσα στους δύο άνδρες είναι οριστική και οι σχέσεις τους δεν πρόκειται να αποκατασταθούν ακόμη κι αν ο Κασσελάκης πάει γονατιστός από την Κουμουνδούρου στην Κυψέλη ή στην Βασιλίσσης Αμαλίας να τον παρακαλέσει για άφεση αμαρτιών».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα