«Ελευθέριος Βενιζέλος»: Διατήρησε αμετάβλητα τα τέλη αεροδρομίου για το 2024

Μοναδική εξαίρεση αποτελεί η αύξηση της Χρέωσης Εξυπηρέτησης Επιβατών, η οποία θα τεθεί σε ισχύ από την 1 Νοεμβρίου, 2024

Aμετάβλητα διατήρησε τα τέλη αεροδρομίου για το 2024, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών «Ελεύθεριος Βενιζέλος».

Μοναδική εξαίρεση αποτελεί η αύξηση της Χρέωσης Εξυπηρέτησης Επιβατών (Passenger Terminal Facility charge – PTF), η οποία θα τεθεί σε ισχύ από την 1 Νοεμβρίου, 2024, ως αποτέλεσμα της επερχόμενης μείωσης στο Τέλος Εκσυγχρονισμού & Ανάπτυξης Αεροδρομίων (ΤΕΑΑ) που θα πραγματοποιηθεί την ίδια περίοδο.

Η ανακοίνωση

«H Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Α.Ε. (εφεξής η «Εταιρεία» ή «ΔΑΑ») ανακοινώνει ότι, μετά από διαδικασία διαβούλευσης με τους Χρήστες του Αεροδρομίου, η οποία ξεκίνησε στις 28 Μαρτίου 2024 και ολοκληρώθηκε στις 7 Ιουνίου 2024, η Εταιρεία αποφάσισε να διατηρήσει αμετάβλητα τα Τέλη Αεροδρομίου για το 2024, με εξαίρεση την αύξηση της Χρέωσης Εξυπηρέτησης Επιβατών (Passenger Terminal Facility charge – PTF), η οποία θα τεθεί σε ισχύ από την 1 Νοεμβρίου, 2024, ως αποτέλεσμα της επερχόμενης μείωσης στο Τέλος Εκσυγχρονισμού & Ανάπτυξης Αεροδρομίων (ΤΕΑΑ) που θα πραγματοποιηθεί από την 1 Νοεμβρίου 2024, όπως προβλέπεται στο άρθρο 52 του Ν. 4465/2017, και αποσκοπεί στην αποκατάσταση τυχόν απώλειας εσόδων μέσω ισόποσης αναπροσαρμογής της χρέωσης PTF.

Η τροποποίηση αυτή διασφαλίζει την ομαλή λειτουργία και το επίπεδο εξυπηρέτησης που παρέχεται σε όλους τους Χρήστες του Αεροδρομίου, διατηρώντας παράλληλα ένα σταθερό συνολικό επίπεδο χρεώσεων και με ουδέτερο αντίκτυπο για τις αεροπορικές εταιρείες και τους επιβάτες αντίστοιχα. Η ανάλυση των αναπροσαρμοσμένων Χρεώσεων Αεροδρομίου, με ισχύ από την 1 Νοεμβρίου 2024, είναι δημοσιευμένη στην ιστοσελίδα του ΔΑΑ: https://www.aia.gr/el/company-and-business/aeronauticalactivities/general-aviation-charges Η Εταιρεία παραμένει προσηλωμένη στη διατήρηση υψηλού επιπέδου εξυπηρέτησης όλων των Χρηστών του Αεροδρομίου, διασφαλίζοντας παράλληλα την απρόσκοπτη υλοποίηση του εκτεταμένου σχεδίου επέκτασής του».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα